Δεν καταδικάστηκε για το χαστούκι ο Ηλίας Κασιδιάρης

Δεν καταδικάστηκε για το χαστούκι ο Ηλίας Κασιδιάρης

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τελικά, για λόγους τυπικούς που είχαν σχέση με την κατηγορία που απαγγέλθηκε σε βάρος του Ηλία Κασιδιάρη και το γεγονός ότι η Λιάνα Κανέλλη δεν στράφηκε εναντίον του δικαστικά, όπως ο νόμος επιβάλλει, ο έγκλειστος βουλευτής της Χ.Α. έφυγε χωρίς καταδίκη από το δικαστήριο για το «χαστούκι» στη βουλευτή του ΚΚΕ μέσα στο στούντιο του ΑΝΤ1.

Το δικαστήριο έκανε δεκτή την εισαγγελική πρόταση και έπαυσε την ποινική δίωξη κατά Κασιδιάρη, κρίνοντας ότι για την απλή σωματική βλάβη χρειαζόταν μήνυση από την παθούσα βουλευτή, ενώ η κατηγορία σε βάρος του, όπως έγινε αυτεπάγγελτα, δεν ανταποκρινόταν στα πραγματικά περιστατικά της υπόθεσης (η κατηγορία ήταν επικίνδυνη σωματική βλάβη).

Η υπόθεση εκδικάστηκε σε κλίμα έντασης, με την εκτόξευση βαρύτατων χαρακτηρισμών κατά της Λιάνας Κανέλλη από συμπαραστεκόμενους στον Ηλία Κασιδιάρη.

Η βουλευτής, συναισθηματικά φορτισμένη, περιέγραψε με τα μελανότερα χρώματα τη συμπεριφορά του κατηγορούμενου Κασιδιάρη. Εκανε λόγο για τέσσερις μπουνιές που δέχθηκε αιφνίδια από τον Ηλία Κασιδιάρη, λέγοντας πως ήταν «εκτός ελέγχου με αφορμή αιτιάσεις της Ρένας Δούρου, που επίσης μετείχε στην εκπομπή, σχετικά με τις δικαστικές του εκκρεμότητες». «Επεχείρησα να μην πέσω κάτω όταν δέχθηκα τις μπουνιές. Αισθάνθηκα ότι θα γινόμουν ρεζίλι. Εχω πάει σε πολέμους και ξέρω να ξεχωρίζω το χαστούκι από την μπουνιά». Η βουλευτής ανέφερε επίσης ότι, λόγω των ισχυρών χτυπημάτων του Ηλία Κασιδιάρη, επιδεινώθηκε η υγεία της – «ήμουν ένας άνθρωπος σε πλήρη ψυχική οδύνη». Ωστόσο, αιτιολόγησε πως δεν κατέθεσε μήνυση κατά του Κασιδιάρη καθώς βρισκόταν σε καθεστώς σοκ θεωρώντας πως «έτσι κι αλλιώς η πράξη του ήταν αποτρόπαιη και εξευτελιστική», ενώ πρόσθεσε πως τα γεγονότα που ακολούθησαν με τη στυγερή δολοφονία του Παύλου Φύσσα δεν της επέτρεψαν να στραφεί δικαστικά κατά του βουλευτή της Χ.Α.

Ακολούθησαν αντιδράσεις από τους παριστάμενους υποστηρικτές Κασιδιάρη και η δίκη για λίγο διεκόπη. Τη βιαιότητα των χτυπημάτων που κατέφερε ο Ηλίας Κασιδιάρης στη Λιάνα Κανέλλη επιβεβαίωσε και ο παρουσιαστής της εκπομπής του ΑΝΤ1, δημοσιογράφος Γιώργος Παπαδάκης («το στούντιο μετατράπηκε σε ρινγκ»), αλλά δεν μπόρεσε να ξεκαθαρίσει αν επρόκειτο για μπουνιές ή χαστούκι. Απολογούμενος, ο βουλευτής της Χ.Α. είπε πως «ένας άνδρας δεν σηκώνει ποτέ χέρι σε μια γυναίκα, αλλά ήταν μια κακιά στιγμή», ότι ήταν χαστούκι κι όχι μπουνιές και πως συγγνώμη «θα ζητούσα αν δεχόμουν μια συγγνώμη».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή