Σε φορτισμένο κλίμα η δίκη για τον θάνατο της 16χρονης από την Κρήτη

Σε φορτισμένο κλίμα η δίκη για τον θάνατο της 16χρονης από την Κρήτη

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χωρίς έκδοση απόφασης, έως αργά χθες το βράδυ, πραγματοποιήθηκε η δίκη για την υπόθεση του θανάτου της 16χρονης Στέλλας Ακουμιανάκη τον Απρίλιο του 2011 στην Κρήτη. Η δίκη διεξήχθη σε ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα. Ο εισαγγελέας, κατά τη διάρκεια της τριών και πλέον ωρών αγόρευσής του, ξεκαθάρισε από την αρχή ότι «δικάζονται ανθρώπινες πράξεις και όχι άνθρωποι». Μάλιστα, αναφέρθηκε και σε δύο «εγκληματικά», όπως τα χαρακτήρισε, σχέδια των δύο νεαρών φίλων της 16χρονης, από τη μία να κάμψουν μέσω του ποτού τις όποιες αντιστάσεις της, ώστε να προχωρήσουν σε ασελγείς πράξεις και από την άλλη τη συνεννόησή τους για το τι θα έλεγαν ώστε να δικαιολογήσουν στην αστυνομία τα αδικαιολόγητα.

Χρησιμοποίησε δε αριθμητικά δεδομένα για την ποσότητα αλκοόλ που καταναλώθηκε από τους τρεις νέους και στάθηκε ιδιαίτερα στις ποσότητες που υποχρεώθηκε να πιει η 16χρονη. Οπως είπε, οι δύο φίλοι της ήπιαν πολύ λιγότερο από τη Στέλλα, ώστε να έχουν απόλυτο έλεγχο του τι έκαναν. Αναφορικά με τους γιατρούς ο εισαγγελέας στην αγόρευση του επεσήμανε ότι «το περιστατικό της Στέλλας ήταν τέτοιο που έχρηζε συνεχούς παρακολούθησης από υπεύθυνο γιατρό, κάτι που δεν έγινε, με συνέπεια να επέλθει ο εγκεφαλικός θάνατός της». Εως τότε δεν έγινε απολύτως τίποτα, δεν υπήρξε καμία επανεκτίμηση της κατάστασής της, είπε και στάθηκε στο ότι, οι όποιες προσπάθειες των γιατρών έγιναν αφότου η 16χρονη έβγαζε αφρούς από το στόμα και τη μύτη, αλλά τότε ήταν ήδη αργά. Στην απολογία τους οι δύο γιατροί εξέφρασαν τη θλίψη τους για το συμβάν. Ο εισαγγελέας ζήτησε την απαλλαγή του 39χρονου γιατρού λόγω αμφιβολιών και την ενοχή του δεύτερου γιατρού για αμέλεια. Παράλληλα ζήτησε να αποσταλεί η δικογραφία προς επανεξέταση για άλλους δύο ειδικευμένους γιατρούς του νοσοκομείου Ρεθύμνου, ώστε να εξεταστούν τυχόν ευθύνες τους.

Ο 27χρονος Ρεθυμνιώτης συνοδός της 16χρονης το μοιραίο βράδυ, δήλωσε αθώος, καθώς, όπως υποστήριξε, η κοπέλα ακολούθησε τον ίδιο και τον ανήλικο που ήταν μαζί του, με τη θέλησή της και δεν ασέλγησε πάνω της. Ο εισαγγελέας πρότεινε την καταδίκη του 27χρονου για βιασμό κατά συναυτουργία και απαλλαγή για την έκθεση ανηλίκου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή