Τα ευρήματα της νεκροψίας

2' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε αυτοκτονία οφείλεται ο θάνατος του 20χρονου σπουδαστή Βαγγέλη Γιακουμάκη. Αυτό αναφέρει το πόρισμα του ιατροδικαστή κ. Θεόδωρου Βουγιουκλάκη, ο οποίος διενήργησε τη νεκροψία – νεκροτομή στο πτώμα του νεαρού. Ο ιατροδικαστής διαπίστωσε ότι ο θάνατος του Γιακουμάκη προήλθε από τομή – τραύμα στον δεξί καρπό, καθώς και ότι ο χρόνος θανάτου του σπουδαστή συμπίπτει με τον χρόνο που δηλώθηκε η εξαφάνισή του.

Για τα συμπεράσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης ενημερώθηκαν τα μεσάνυχτα της Κυριακής η οικογένεια του νεαρού και οι αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, που διενεργούν προανάκριση. Πιο αναλυτικά, στην ιατροδικαστική έκθεσή του ο κ. Βουγιουκλάκης αποσαφήνισε ότι ο θάνατος προήλθε από προθανάτιο τραύμα – τομή από μαχαίρι στο δεξί χέρι του 20χρονου σπουδαστή. Κατά τη νεκροψία – νεκροτομή δεν βρέθηκαν άλλα τραύματα στο σώμα του Γιακουμάκη που να μπορούν να επιφέρουν τον θάνατο. Αντίθετα, κακώσεις που το πτώμα φέρει στο πρόσωπο και τον θώρακα χαρακτηρίστηκαν από τον ιατροδικαστή μεταθανάτιες και φέρονται να έχουν προκληθεί από άγρια ζώα. Εξάλλου, όπως αποκαλύφθηκε, η σορός του Βαγγέλη Γιακουμάκη κείτονταν επί 38 ημέρες στο σημείο όπου τελικά εντοπίστηκε, τυχαία, το πρωί της Κυριακής. Στο πόρισμά του ο κ. Βουγιουκλάκης αναφέρει ότι από το περιεχόμενο του στομάχου και άλλα στοιχεία προσδιορίζεται ότι ο θάνατος του Γιακουμάκη επήλθε το μεσημέρι της 6ης Φεβρουαρίου, λίγη ώρα αφότου ο άτυχος νεαρός είχε γευματίσει στη λέσχη της Γαλακτοκομικής Σχολής. Το μαχαίρι με το οποίο ο 20χρονος πιθανολογείται ότι προκάλεσε το τραύμα στον δεξί καρπό του βρέθηκε σε κοντινή απόσταση από τη σορό του. Το μαχαίρι είχε σταλεί ήδη από την Κυριακή στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. Καθώς πάντως βρέθηκε μέσα σε λάσπες και νερά, θεωρείται δύσκολη η επεξεργασία – εξερεύνησή του για την ανεύρεση γενετικών και δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Αρμόδιοι αστυνομικοί διευκρίνισαν ότι η περιοχή όπου εντοπίστηκε το πτώμα σε απόσταση περίπου 800 μέτρων από τη σχολή είχε το προηγούμενο διάστημα ερευνηθεί από αστυνομικούς. Καθώς, ωστόσο, το σημείο ήταν καλυμμένο από νερό δεν είχε καταστεί εφικτός ο εντοπισμός του πτώματος. Ερευνες πάντως για την υπόθεση διενεργεί η Ασφάλεια Ιωαννίνων. Στο πλαίσιο της διαδικασίας λαμβάνονται καταθέσεις σπουδαστών της σχολής, επανεξετάζονται επικοινωνίες του 20χρονου μέσω κινητού τηλεφώνου, ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κ.ά. Κρίσιμος θεωρείται ο ρόλος που διαδραμάτισε η οικογένεια του 20χρονου, η οποία φέρεται να τον πίεζε να ολοκληρώσει τις σπουδές και να επιστρέψει στην Κρήτη για να ασχοληθεί με την τυροκομία. Μάλιστα από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου προέκυψε ότι αμέσως πριν την αυτοκτονία είχε δίωρη τηλεφωνική επικοινωνία με τη μητέρα του.

Σημειώνεται τέλος ότι η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διενεργεί έρευνα για blog στο οποίο αναρτήθηκε υβριστικό περιεχόμενο που αφορούσε τον θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Κατά πληροφορίες μάλιστα ήδη από χθες η ΕΛ.ΑΣ. είχε εντοπίσει τους διαχειριστές του ιστολογίου όπου αναρτήθηκαν τα υβριστικά μηνύματα, ορισμένοι εκ των οποίων φέρονται να βρίσκονται στην Κρήτη, τόπο καταγωγής του 20χρονου σπουδαστή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή