Εξιχνιάστηκε η διάρρηξη και κλοπή ATM στην Αργολίδα

Εξιχνιάστηκε η διάρρηξη και κλοπή ATM στην Αργολίδα

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εξιχνιάστηκε από την ασφάλεια Ναυπλίου, η διάρρηξη και κλοπή του αυτόματου τραπεζικού μηχανήματος (ΑΤΜ), που βρισκόταν στο κτίριο της περιφερειακής ενότητας Αργολίδας και σημειώθηκε στις 6 Αυγούστου 2014, με τη μέθοδο του ριφιφί.

Για την υπόθεση αυτή, κατηγορούνται συνολικά δύο Έλληνες 62 και 29 ετών, καθώς και ένας 33χρονος Αλβανός και ένας 60χρονος Τούρκος, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Για την εξιχνίαση της υπόθεσης, πραγματοποιήθηκε από την ασφάλεια Ναυπλίου, ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση στον Βύρωνα Αττικής, όπου συνελήφθη ο 62χρονος για παράβαση των νομοθεσιών για τα όπλα και του τελωνειακού κώδικα, καθώς και για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων.

Ειδικότερα, μετά από ενδελεχή αστυνομική έρευνα της ασφάλειας Ναυπλίου, εξακριβώθηκε ότι οι παραπάνω, τις πρώτες πρωινές ώρες στις 6 Αυγούστου 2014 στη Νέα Κίο Αργολίδας, αφού αρχικά διέρρηξαν πόρτα του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, μπήκαν μέσα και στη συνέχεια άνοιξαν τρύπα στον τοίχο και μπήκαν στο χώρο που βρισκόταν το Αυτόματο Τραπεζικό Μηχάνημα.

Ακολούθως, με τη χρήση οξυγόνου άνοιξαν τρύπα στο ΑΤΜ και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 36.210 ευρώ.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης, με τη συμμετοχή δικαστικού λειτουργού, έγιναν έρευνες στα σπίτια των ανωτέρω, στο Παλαιό Φάληρο και στον Βύρωνα Αττικής, όπου βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν, ένα κυνηγετικό όπλο, δέκα χαρτονομίσματα αμφιβόλου γνησιότητας, σαράντα πακέτα με λαθραία τσιγάρα, διαρρηκτικά εργαλεία, πλήθος κινητών τηλεφώνων και καρτών sim, δύο ασύρματοι φορητοί πομποδέκτες, γάντια, κουκούλα, κιάλια και δύο οχήματα, ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Επιπλέον, όπως προέκυψε, ο 60χρονος ταυτοποιήθηκε για τη συμμετοχή του σε διάρρηξη και κλοπή σε εταιρεία οινοπνευματωδών, η οποία είχε γίνει στις 2 Απριλίου 2007, στο 1ο χλμ της εθνικής οδού Σερρών – Δράμας, ενώ ο 33χρονος ταυτοποιήθηκε για τη συμμετοχή του σε απόπειρα διάρρηξης και κλοπής σε γραφεία ασφαλιστικής εταιρείας, η οποία είχε γίνει την 12η Ιουλίου 2008 στην Αθήνα.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου, ενώ ο 62χρονος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή