Τον Απρίλιο ξεκινά η επιμόρφωση εκπαιδευτικών για τον σχολικό εκφοβισμό

Τον Απρίλιο ξεκινά η επιμόρφωση εκπαιδευτικών για τον σχολικό εκφοβισμό

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντός Απριλίου θα ξεκινήσει, με χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ, η επιμόρφωση 16.500 εκπαιδευτικών σε δύο κύκλους σχετικά με τρόπους αντιμετώπισης του σχολικού εκφοβισμού.

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας. Μάλιστα, ο υπουργός Αριστείδης Μπαλτάς χαρακτήρισε καλή ιδέα να μετονομαστεί η Γαλακτοκομική Σχολή στα Ιωάννινα σε Σχολή Βαγγέλη Γιακουμάκη, ενώ τόνισε ότι το υπουργείου πρέπει να έχει συναρμοδιότητα για τις εκπαιδευτικές δομές που υπάγονται σε άλλα υπουργεία. Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης τόνισε ότι η σύγχρονη τάση είναι οι ίδιοι οι μαθητές να μάθουν να παρεμβαίνουν.

Συνάντηση Μπαλτά με τον Γερμανό πρέσβη

Παράλληλα, την ενίσχυση της πολιτιστικής και εκπαιδευτικής συνεργασίας Ελλάδος και Γερμανίας συμφώνησε ο υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Αριστείδης Μπαλτάς στις συναντήσεις που είχε με τον πρέσβη της Γερμανίας Πέτερ Σοφ, τον Μορφωτικό Ακόλουθο Β. Ρεχενχόφερ, και τους δύο βουλευτές της Ομοσπονδιακής Βουλής της Γερμανίας Ι. Καρς και Κ. Σνάιντερ, καθώς και τον Δημήτριο Ράλλη, πρέσβη επί τιμή, που ανέλαβε με απόφαση του υπουργού Εξωτερικών κ. Ν. Κοτζιά καθήκοντα συντονιστή για ειδικά θέματα προώθησης των ελληνογερμανικών σχέσεων.

Στο πλαίσιο αυτό θα ιδρυθεί Ελληνογερμανικού Γραφείου Νεολαίας. Το Γραφείο αυτό, με έδρα στην Ελλάδα και στη Γερμανία, θα συμβάλλει στη βελτίωση της γνωριμίας και αλληλοκατανόησης των νέων των δύο χωρών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή