«H ρύθμιση αφορά όλους, όχι μόνο τον Σάββα Ξηρό»

«H ρύθμιση αφορά όλους, όχι μόνο τον Σάββα Ξηρό»

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Αντικειμενική και όχι φωτογραφική» για τον καταδικασμένο ως μέλος της 17Ν, Σάββα Ξηρό, είναι κατά τον υπουργό Δικαιοσύνης, Νίκο Παρασκευόπουλο, η διάταξη που περιλαμβάνεται στο προωθούμενο νομοσχέδιο και αφορά στην αποφυλάκιση όσων πάσχουν από βαριά αναπηρία.

Οπως επεσήμανε ο υπουργός σε συνέντευξή του στο ΒΗΜΑ FM, η ρύθμιση αυτή αφορά όλους τους πάσχοντες και κρίθηκε αναγκαία, καθώς στη φυλακή δεν υπάρχουν οι υποδομές για να τους παρασχεθεί η απαραίτητη φροντίδα. «Αναγνωρίζω ότι υπάρχει πρόβλημα, γιατί στη ρύθμιση αυτή εμπίπτει και ο Σάββας Ξηρός. Δεν θα ήθελα για ένα πρόσωπο να επιβαρύνω και να διαμορφώσω μια ρύθμιση που θα είναι δυσμενής για άλλους ή αντίστροφα να οδηγεί σε κάμψη της ποινικής καταστολής για να ωφεληθεί ένας. Θέλω να είναι αντικειμενική και να έχει ισότητα απέναντι στους πολίτες» είπε. Ο ίδιος επεσήμανε ότι ο Σ. Ξηρός έχει μια ισχυρή αναπηρία, εμπίπτει στη ρύθμιση και θα αποφυλακιστεί, ωστόσο η ρύθμιση είναι αναγκαία. «Αν είχαμε ένα νοσοκομείο που να παρέχει συνθήκες ανθρώπινες και επιστημονικά κατάλληλες, δεν θα είχαμε λόγο να βγει ο κρατούμενος νωρίτερα». «Οι φυλακές τύπου Γ καταργούνται, δεν καταργούνται οι συνθήκες ασφαλείας» τόνισε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή