ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκπαιδευτικό αεροσκάφος κατέπεσε στον ποταμό Αξιό

ekpaideytiko-aeroskafos-katepese-ston-potamo-axio-2074499

Εκτός κινδύνου νοσηλεύονται δύο άτομα, ιταλικής καταγωγής, που επέβαιναν στο εκπαιδευτικό αεροσκάφος το οποίο κατέπεσε, νωρίς το απόγευμα, σε νησίδα στον ποταμό Αξιό.

Οι δύο επιβάτες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο του Κιλκίς με το ΕΚΑΒ, όπου διαπιστώθηκε ότι φέρουν κατάγματα, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο πιλότος νοσηλεύεται στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης όπου διακομίστηκε με στρατιωτικό ελικόπτερο Σούπερ Πούμα. Σύμφωνα με τον επόπτη ασφαλείας, οι εξετάσεις για την ακριβή κατάσταση του πιλότου δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη.

Το εκπαιδευτικό αεροσκάφος, είχε απογειωθεί από τη Θεσσαλονίκη και κατέπεσε σε νησίδα στον ποταμό Αξιό, περίπου στις 3 μετά το μεσημέρι, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά ο πιλότος.

Σύμφωνα με τον υποδιοικητή της πυροσβεστικής υπηρεσίας Γουμένισσας, Αλέξανδρο Ταρανίδη, η επιχείρηση διάσωσης διήρκεσε τουλάχιστον δύο ώρες. Συμμετείχαν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής Γουμένισσας και Κιλκίς, κλιμάκιο της ΕΜΑΚ, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης και η αστυνομία Γουμένισσας.