Πάσχα στην οροσειρά του Ατλαντα για δέκα τολμηρούς Ελληνες ορειβάτες

Πάσχα στην οροσειρά του Ατλαντα για δέκα τολμηρούς Ελληνες ορειβάτες

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ώρα που οι περισσότεροι εξ ημών κάνουμε έρευνα αγοράς για αρνί και ακούμε με προσοχή το μετεωρολογικό δελτίο, μια τολμηρή δεκαμελής ομάδα ξεκινά ανάβαση στην οροσειρά του Ατλαντα. Η ορειβατική αποστολή του ΦΑΟΣ (Φυσιολατρικού Αθλητικού Ορειβατικού Συνδέσμου) ξεκίνησε το ταξίδι της προς τη Βορειοδυτική Αφρική αργά το βράδυ της Δευτέρας. «Πρώτη μας στάση είναι το Μαρακές», εξηγεί στην «Κ» ο αρχηγός της αποστολής, Κώστας Τσιβελέκας, παλαιός πρωταθλητής Ελλάδας. «Στόχος μας είναι η κορυφή Toubkal σε υψόμετρο 4.167 μέτρα, η υψηλότερη της Αφρικής, στην οποία υπολογίζουμε να φτάσουμε ανήμερα Πάσχα» αναφέρει ο 66χρονος πεπειραμένος ορειβάτης, μιλώντας εξ ονόματος των υπόλοιπων εννέα συντρόφων του που είναι μεταξύ 60 και 81 ετών!

«Διαθέτουμε όλοι μεγάλη εμπειρία στο άθλημα και βρισκόμαστε σε εξαιρετική φυσική κατάσταση» απαντά στο εύλογο ερώτημα ο κ. Τσιβελέκας, «μαζί έχουμε ανεβεί στις Αλπεις, τα Ιμαλάια, τις Ανδεις, το Κιλιμάντζαρο και φυσικά στο Εβερεστ». Διακοπές  μακριά από παιδιά και εγγόνια είναι μάλλον συνήθεις, «καθώς οι αποστολές μας είναι μακρινές, με συνέπεια να απουσιάζουμε δύο και τρεις μήνες».

Αυτή τη φορά, ωστόσο, η διάρκεια φτάνει τις δώδεκα μέρες. Η ελληνική αποστολή υπολογίζεται να κατακτήσει την αφρικανική κορυφή, που αποτελεί το φυσικό «σύνορο» μεταξύ Ατλαντικού ωκεανού και ερήμου Σαχάρα. Εν συνεχεία, θα περιπλανηθεί με καμήλες στην εν λόγω έρημο, όπου τα μέλη της θα έχουν την ευκαιρία να δουν εξωτικά αφρικανικά τοπία, αμμολόφους και οάσεις. Παράλληλα, θα επισκεφθούν τους παραδοσιακούς οικισμούς των Βερβερίνων. «Οι Βερβερίνοι δεν έχουν υποδουλωθεί ποτέ, διέπονται από ένα ελεύθερο πνεύμα, που χαρακτηρίζει και εμάς τους ίδιους» σχολιάζει ο Ελληνας ορειβάτης. Και «δεδομένου ότι είναι κτηνοτρόφοι, προσβλέπουμε σε ένα… ετεροχρονισμένο τσίκνισμα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή