Στην κρίση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου οι ομαδικές απολύσεις

Στην κρίση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου οι ομαδικές απολύσεις

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπό την κρίση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου τίθεται το ζήτημα των ομαδικών απολύσεων, το οποίο αποτελεί αντικείμενο της διαπραγμάτευσης μεταξύ της κυβέρνησης και των θεσμών. Το Δ’ τμήμα του ΣτΕ, μετά από προσφυγή της «ΑΓΕΤ Γενική Εταιρεία Τσιμέντων Ηρακλής» του ομίλου Lafarge, απέστειλε προδικαστικό ερώτημα προκειμένου να διαπιστωθεί εάν είναι συμβατή η ελληνική νομοθεσία για τις ομαδικές απολύσεις με το δίκαιο της Ε.Ε.

Η ΑΓΕΤ προσέφυγε στο ΣτΕ όταν, οι ομαδικές απολύσεις τις οποίες ζήτησε (και αφορούσαν την διετία 2011-13) δεν εγκρίθηκαν από τον υπουργό Εργασίας. Οι εργαζόμενοι κλήθηκαν σε διαβούλευση αλλά δεν ανταποκρίθηκαν και η εταιρία προσέφυγε στο  Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας που γνωμοδότησε (24.4.2013) ότι οι απολύσεις που ζητούσε η τσιμεντοβιομηχανία δεν έπρεπε να γίνουν, καθώς δεν υπήρχε επαρκής αιτιολογία από την πλευρά της εταιρείας. Αμέσως μετά την απόφαση επικύρωσε ο υπουργός Εργασίας, γεγονός που προκάλεσε την άμεση προσφυγή της εταιρείας στο ΣτΕ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή