Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας για τις μετεγγραφές

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας για τις μετεγγραφές

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας για το θέμα των μετεγγραφών πραγματοποίησαν περίπου εκατό άτομα, μέλη του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών και φοιτητές της Αρχιτεκτονικής των οποίων την μετεγγραφή στις σχολές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης ακύρωσε η απόφαση του ΣτΕ.

Οι συγκεντρωθέντες φώναξαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης ενώ ζήτησαν να συναντηθούν με τον υπουργό Παιδείας Αριστείδη Μπαλτά, ο οποίος όμως δεν βρισκόταν στο υπουργείο. Σε επικοινωνία, ωστόσο, που είχαν εκπρόσωποι των συγκεντρωθέντων με τον υπουργό, έλαβαν τη διαβεβαίωση, όπως ανέφεραν, ότι το υπουργείο θα εξαντλήσει όλα τα νομικά μέσα που έχει στη διάθεσή του για να αρθεί το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί με τις μετεγγραφές των φοιτητών της Αρχιτεκτονικής. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Μπαλτάς εκτίμησε ότι δεν θα υπάρξουν προσφυγές από άλλες σχολές στο ΣτΕ προκειμένου να ακυρωθούν οι μετεγγραφές. Οι συγκεντρωθέντες, από την πλευρά τους, ζήτησαν την προώθηση νομοθετικής ρύθμισης που θα διασφαλίζει την απρόσκοπτη πραγματοποίηση των μετεγγραφών.

Οι φοιτητές Αρχιτεκτονικής των οποίων ακυρώθηκε η μετεγγραφή είναι 127, οι 92 από την σχολή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και οι 35 στου Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. «Βρισκόμαστε σε αυτήν την κατάσταση από τον περασμένο Οκτώβριο» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Χριστίνα Γαβαλά, μητέρα ενός φοιτητή της Αρχιτεκτονικής που έδωσε το «παρών» στην συγκέντρωση. «Όλα αυτά τα παιδιά έκαναν το μηχανογραφικό τους με βάση τον νόμο που ίσχυε τότε. Κάποιοι δήλωσαν την Πάτρα γνωρίζοντας ότι θα πάρουν μετεγγραφή σε άλλη πόλη. Και τώρα βλέπουν οι σχεδιασμοί τους να ανατρέπονται επειδή άλλα ίσχυαν τότε και άλλα τώρα» πρόσθεσε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή