Έφτασε στην Ελλάδα το Άγιο Φως

Έφτασε στην Ελλάδα το Άγιο Φως

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην Αθήνα έφτασε το Αγιο Φως λίγο μετά τις 8.30 το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου, με τιμές Αρχηγού Κράτους. Από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» υπάρχουν πέντε προγραμματισμένες πτήσεις και τρεις έκτακτες προκειμένου να μεταφερθεί σε 16 σημεία της χώρας.

Τρία σώματα του ελληνικού στρατού και τέσσερις εύζωνες απέδωσαν τις τιμές κατά την άφιξή του από τα Ιεροσόλυμα.

Από την πλευρά της κυβέρνησης παρευρέθηκε ο αρχηγός ΥΕΘΑ, Πάνος Καμμένος ο οποίος στις δηλώσεις του είπε:

«Σήμερα, η Εκκλησία της Ελλάδος, διά των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Γλυφάδας και Μεσογαίας, οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, διά του Αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων, του κ. Κωσταράκου, η Βουλή των Ελλήνων με επικεφαλής τον κ. Αμανατίδη και όλους τους Βουλευτές που παρίστανται εδώ, οι Δήμαρχοι, αλλά και ο ελληνικός λαός υποδεχόμαστε το Άγιο Φως με τιμές αρχηγού κράτους, όπως πρέπει και όπως πάντα υποδεχόμαστε οι Έλληνες το Άγιο Φως.

Αυτή τη χρονιά έχει μία ιδιαίτερη σημασία, γιατί το Φως της Ανάστασης είναι το Φως της ελπίδας. Περιμένουμε σε λίγες ώρες την Ανάσταση και δεν θα πρέπει ποτέ να ξεχνούν οι Έλληνες ότι το Φως της Ανάστασης και της Ορθοδοξίας, το Φως του Ελληνισμού νίκησε πάντα το σκοτάδι και όλους εκείνους οι οποίοι ήθελαν να καθυποτάξουν είτε την Πατρίδα είτε την Ορθοδοξία. Θα νικήσει πάλι το Φως και θα φέρει την ελπίδα.

Για αυτό το λόγο όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες, όλοι οι λαοί έχουμε σήμερα μία καινούργια αρχή μετά την Ανάσταση του Κυρίου, μία καινούργια αρχή που φέρνει την ελπίδα και την αισιοδοξία ακόμα και σε αυτούς που περνούν δύσκολα αυτή τη νύχτα και αύριο την ημέρα του Πάσχα.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον Πατριάρχη μας και δι’ υμών Σεβασμιώτατε για τη μεγάλη τιμή το Φως της Αναστάσεως να έρχεται πρώτα εδώ στην Ελλάδα, στη Μητέρα Πατρίδα. Τις ευλογίες σας».

Νωρίτερα, παραλαμβάνοντας το Άγιο Φως ο κ. Αμανατίδης στην προσφώνησή του στον Πατριάρχη, ανέφερε:
 
«Μακαριώτατε Πάτερ,Σεβασμιώτατοι,

Με ιδιαίτερη συγκίνηση παραλαμβάνω από τα χέρια σας Μακαριώτατε Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλε το Άγιο Φως, έχοντας την εξαιρετική τιμή να εκπροσωπώ την Ελληνική Πολιτεία, καταδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο τόσο τους άρρηκτους δεσμούς της με το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και την Αγιοταφίτικη Αδελφότητα όσο και τον σεβασμό στη θρησκευτική παράδοση του Ελληνισμού.

Στην Ορθοδοξία δεν φέρουμε τη μνήμη του τάφου, αλλά τη δόξα της Αναστάσεως και στο Φως της Αναστάσεως βλέπουμε το φως της ελπίδας, που εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο, όπως κάθε άνθρωπος μοιράζεται τη φλόγα του κεριού του με έναν άλλο.

Τέλος, εύχομαι , Μακαριώτατε, το Άγιο Φως να μεταδώσει σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας το χαρμόσυνο μήνυμα της ζωής και της Ανάστασης, που τόσο έχει ανάγκη και προσδοκεί ο λαός μας.

Καλό Πάσχα και Χρόνια Πολλά σε όλους!»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή