Σύλληψη ειδικού φρουρού που αποπειράθηκε να αγοράσει ναρκωτικά με πλαστές συνταγές

Σύλληψη ειδικού φρουρού που αποπειράθηκε να αγοράσει ναρκωτικά με πλαστές συνταγές

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σχηματίστηκε σε βάρος 30χρονου Ειδικού Φρουρού, που υπηρετεί σε Υπηρεσία της Αττικής και τριών Ελλήνων ιδιωτών, ηλικίας 34, 35 και 39 ετών για παράβαση -κατά περίπτωση- της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και περί όπλων.

Όπως αποδείχτηκε, τις απογευματινές ώρες της Μεγάλης Παρασκευής, ο 30χρονος, μαζί με τον 34χρονο και τον 35χρονο, αποπειράθηκαν ανεπιτυχώς, να προμηθευτούν ναρκωτικά χάπια από δύο φαρμακεία στην Αττική.

Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. εντόπισαν το όχημα, στο οποίο επέβαιναν οι ανωτέρω. Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έξι πλαστές ιατρικές συνταγές ναρκωτικών χαπιών, ενώ επιπλέον, στην κατοχή του 35χρονου ιδιώτη βρέθηκε μικροποσότητα ηρωίνης.

Τη διερεύνηση της υπόθεσης ανέλαβε η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων. Όπως προέκυψε, οι πέντε από τις προαναφερθείσες ιατρικές συνταγές είχαν συνταγογραφηθεί από ιατρό που έχει αποβιώσει, ωστόσο η ημερομηνία που ανέφεραν ήταν μετεγενέστερη του θανάτου του.

Επιπλέον, κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης, προέκυψε ότι τη μία εκ των συνταγών είχε καταρτίσει παράνομα ο ανωτέρω 39χρονος, υιός του θανόντα ιατρού. Σε νομότυπη έρευνα στην οικία του 39χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα σπρέι πιπεριού.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν το Μεγάλο Σάββατο στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή.

Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Ειδικός Φρουρός τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή