Μέτρα ΕΛ.ΑΣ. σε δύο πορείες για μεταλλεία, έφτασαν οι 4000 μεταλλωρύχοι

Μέτρα ΕΛ.ΑΣ. σε δύο πορείες για μεταλλεία, έφτασαν οι 4000 μεταλλωρύχοι

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκτακτα μέτρα έχει σχεδιάσει η ΕΛ.ΑΣ. για να αντιμετωπίσει τις δύο παράλληλες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σήμερα στο κέντρο της Αθήνας, η πρώτη υπέρ και η δεύτερη κατά των μεταλλείων χρυσού στις Σκουριές.

Για το θέμα πραγματοποιήθηκε, χθες το μεσημέρι, σύσκεψη στη ΓΑΔΑ με τη συμμετοχή ανώτατων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. Στόχος του αστυνομικού σχεδίου είναι να μην επιτραπεί στις δύο αντίπαλες ομάδες διαδηλωτών να έρθουν αντιμέτωπες, όπως συνέβη την 4η Απριλίου στη Χαλκιδική. Για τον λόγο αυτό θα χρησιμοποιηθεί ισχυρή αστυνομική δύναμη και θα αναπτυχθούν φραγμοί κατά μήκος των οδών Βασ. Σοφίας, Σταδίου, Πανεπιστημίου, Ακαδημίας κ.ά. Σύμφωνα με αρμόδιους αξιωματικούς, στην κινητοποίηση υπέρ των μεταλλείων θα συμμετάσχουν περίπου 4.000 άτομα (στην πλειονότητά τους εργαζόμενοι στα ορυχεία), τα οποία έφτασαν στην Αθήνα νωρίς το πρωί με 82 μισθωμένα πούλμαν. Για τις 10 π.μ. έχει προαναγγελθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Ανάπτυξης στη λεωφόρο Μεσογείων, ενώ θα ακολουθήσει πορεία στην πλατεία Συντάγματος, με ενδιάμεσους σταθμούς τα γραφεία της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» και την καναδική πρεσβεία στην οδό Βασ. Σοφίας, ενώ αντιπροσωπεία τους θα επιχειρήσει συνάντηση με στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου. Η αποχώρηση των διαδηλωτών είναι προγραμματισμένη για τις 9 μ.μ.

Στο μεταξύ, για τις 6 το απόγευμα προγραμματίζεται «αντισυγκέντρωση» στα Προπύλαια από μέλη της Επιτροπής Αλληλεγγύης που εναντιώνονται στη λειτουργία του μεταλλείου στις Σκουριές. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν θα τους επιτραπεί να πραγματοποιήσουν προσυγκέντρωση στα Προπύλαια προκειμένου να αποτραπεί το ενδεχόμενο εισόδου διαδηλωτών στο υπό κατάληψη κτίριο της Πρυτανείας. Επιπλέον, δεν θα τους επιτραπεί να προσεγγίσουν την πλατεία Συντάγματος για να μην έρθουν πρόσωπο με πρόσωπο με τους εργαζομένους της «Ελληνικός Χρυσός». Φραγμός θα αναπτυχθεί κατά μήκος της Σταδίου στη συμβολή με την οδό Αμερικής και στους δρόμους που οδηγούν στην πλατεία Συντάγματος (Πανεπιστημίου, Ακαδημίας, Σόλωνος, Σκουφά).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή