Πρώτο «ναι» για βραχιολάκι στον Σ. Ξηρό

Πρώτο «ναι» για βραχιολάκι στον Σ. Ξηρό

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ατυχή» χαρακτήρισε τη δήλωσή του με την οποία απέδιδε την τύφλωση του καταδικασθέντος μέλους της 17Ν Σάββα Ξηρού στο κράτος, ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος.

Σε συνέντευξή του στο Real Fm ο υπουργός Δικαιοσύνης παραδέχθηκε ότι η δήλωσή του ήταν «ατυχής» και «υπερβολική». «Αναφερόμουν στο γεγονός ότι απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου είπε ότι οι συνθήκες της κράτησης θα επιδεινώσουν την πάθησή του και εμείς συνεχίσαμε να τον κρατούμε στις ίδιες συνθήκες», διευκρίνισε.

Οπως είπε ο υπουργός για την αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού, καθώς και για οποιονδήποτε κρατούμενο ο οποίος πάσχει από ασθένεια, θα πρέπει να προηγηθεί κρίση του αρμόδιου ιατρικού οργάνου και του Συμβουλίου Εφετών. «Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει καμία “διασημότητα” που βρίσκεται στον χώρο της φυλακής περισσότερο από τον τελευταίο ανώνυμο αλλοδαπό», είπε ο υπουργός. Ο κ. Παρασκευόπουλος πάντως εμφανίστηκε θετικά διακείμενος στην πρόταση των ΑΝΕΛ για εφαρμογή της ηλεκτρονικής επιτήρησης, δηλαδή το «βραχιολάκι», σε όσους αποφυλακίζονται λόγω αναπηρίας ή ασθενείας και τους δίνεται η δυνατότητα να εκτίσουν κατ’ οίκον την ποινή τους. Μάλιστα, όπως επεσήμανε, όλα είναι έτοιμα και εντός του επόμενου δεκαημέρου θα υλοποιηθεί η χρήση του «βραχιολιού». «Υπάρχουν κάποια τεχνικά προβλήματα σε ακραίες περιπτώσεις, αλλά αυτά είναι διαχειρίσιμα, αντιμετωπίσιμα μέσα στο πλαίσιο της εφαρμογής».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης τοποθετήθηκε και στο θέμα των καταλήψεων των πανεπιστημίων. Ο κ. Παρασκευόπουλος διαβεβαίωσε ότι ζητούμενο είναι η επιβολή της νομιμότητας. «Η Αστυνομία έχει τους δικούς της επιχειρησιακούς κανόνες που αφορούν τον χρόνο και τον τόπο που θα γίνει κάποια σύλληψη και στους οποίους εγώ δεν μπορώ να παρέμβω και δεν έχω άποψη. Σε ό,τι αφορά τη Δικαιοσύνη, την Εισαγγελία, έχω την εντύπωση ότι ασκεί το καθήκον της και ζητεί την επιβολή της νομιμότητας», κατέληξε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή