Το ΕΚΠΑ δεν υποδέχθηκε τον Κρούγκμαν

Το ΕΚΠΑ δεν υποδέχθηκε τον Κρούγκμαν

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κατάληψη των Προπυλαίων δεν επέτρεψε στο εμβληματικό πανεπιστήμιο της χώρας να υποδεχθεί τον νομπελίστα οικονομολόγο Πολ Κρούγκμαν. Επίσης, δεν επέτρεψε και στους πανεπιστημιακούς του Πανεπιστημίου Αθηνών να λάβουν επίσημη πρόσκληση στη χθεσινή ομιλία του κ. Κρούγκμαν.

Ειδικότερα, ο Πολ Κρούγκμαν έδωσε χθες το απόγευμα διάλεξη με θέμα «Εurope: What next? », προσκεκλημένος του Ινστιτούτου Ερευνών και Πολιτικής Στρατηγικής για την Ανάπτυξη και τη Διακυβέρνηση (ADGI-INERPOST) στο πλαίσιο εκδήλωσης του Megaron Plus. Καθώς πρόεδρος του ADGI-INERPOST είναι ο κ. Γεράσιμος Αρσένης, ασφαλείς πληροφορίες της «Κ» αναφέρουν ότι η σύζυγός του κ. Λούκα Κατσέλη και ομότιμος πανεπιστημιακός του Παν. Αθηνών είχε συζητήσει με την ηγεσία του ιδρύματος την προοπτική να σταλούν, μέσω του ΕΚΠΑ, προσκλήσεις στους πανεπιστημιακούς του ιδρύματος στη χθεσινή ομιλία. Ομως, αυτό τελικά δεν έγινε δυνατόν καθώς, λόγω της κατάληψης των Προπυλαίων, δεν ήταν δυνατή η πρόσβαση στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο που διατηρούν οι πανεπιστημιακοί μέσω του ιδρύματος.

Από την άλλη, υπήρξαν σκέψεις το ΕΚΠΑ να υποδεχθεί τον κ. Κρούγκμαν σε εκδήλωση που δεν θα μπορούσε παρά να οργανωθεί στη μεγάλη αίθουσα τελετών των Προπυλαίων. Ομως, λόγω της κατάληψης δεν υπήρχε πλέον χρόνος για την άρτια οργάνωση μιας εκδήλωσης για τον νομπελίστα Αμερικανό οικονομολόγο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή