Δύο συλλήψεις για τρομοκρατία στο Παγκράτι

Δύο συλλήψεις για τρομοκρατία στο Παγκράτι

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη σύλληψη δύο αλλοδαπών προχώρησαν οι Αστυνομικές Αρχές, στο πλαίσιο της συνεργασίας της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) με την αντίστοιχη υπηρεσία της Γερμανίας.

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή του Παγκρατίου την Τετάρτη (15/4) και το πρωί του Σαββάτου.

Πρώτος χρονικά συνελήφθη ένας Γερμανός 47 ετών ο οποίος ήρθε στην χώρα μας λίγες μέρες πριν οι αστυνομικές Αρχές του περάσουν χειροπέδες.

Όπως διαπιστώθηκε, στο παρελθόν είχε απασχολήσει και την αστυνομία της Γαλλίας αφού εκτός του εντάλματος που είχε εκδοθεί εις βάρος του στη Γερμανία, έχει καταδικαστεί τον Φεβρουάριο του 2011 από το Πρωτοδικείο Παρισίου σε 4 χρόνια φυλάκιση για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση με στόχο την τρομοκρατική δράση.

Το πρωί του Σαββάτου η επιχείρηση συνεχίστηκε, με την αστυνομία να φτάνει στα ίχνη και τελικά να συλλαμβάνει κι έναν άνδρα από την Τουρκία, 56 ετών ο οποίος ζει στην Ελλάδα από το 1987.

Οι δύο άνδρες φέρονται να έχουν σχέση με την τρομοκρατία και οι συλλήψεις τους πραγματοποιήθηκαν σε συνέχεια επιχείρησης στη Γερμανία η οποία είχε λάβει χώρα στις 15 Απριλίου. Κατά τη διάρκεια της είχαν συλληφθεί 9 άτομα.

Οι Γερμανικές Αρχές στα πλαίσια αυτής της επιχείρησης ζήτησαν τη συνδρομή της Ελ.Ασ. και η ανταπόκριση ήταν άμεση, αφού αρχικά συνελήφθη ο Γερμανός και λίγες μέρες μετά ο Τούρκος.

Να σημειωθεί, πως ο άνδρας από την Γερμανία ήδη βρίσκεται στον Κορυδαλλό και είναι σε εξέλιξη η διαδικασία έκδοσής του.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή