Το αυτοκίνητο με αριθμούς

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

500.000.000 δολάρια θα επενδύσει η Volvo Cars προκειμένου να δημιουργήσει την πρώτη της παραγωγική μονάδα στην αμερικανική ήπειρο. Η επένδυση εντάσσεται στον στρατηγικό στόχο της σουηδικής μάρκας που είναι, μέχρι το 2020, να επιτύχει παγκόσμιες πωλήσεις 800.000 αυτοκινήτων ετησίως. Η δημιουργία του νέου εργοστασίου της Volvo Cars στις ΗΠΑ θα είναι καθοριστικής σημασίας για επίτευξη ετήσιων πωλήσεων 100.000 αυτοκινήτων αποκλειστικά στην αμερικανική ήπειρο.

8.600 θάνατοι με αυτοκίνητο το 2012 αποφεύχθηκαν χάρη στη χρήση ζώνης ασφαλείας. Το 2013, από τα 1.900 θύματα τροχαίων ατυχημάτων στους ευρωπαϊκούς αυτοκινητόδρομους, το 60% δεν φορούσε ζώνη ασφαλείας. Σύμφωνα με στοιχεία έρευνας της Ε.Ε., άτομα άνω των 40 ετών κατά κανόνα δεν φοράνε ζώνη στα πίσω καθίσματα (46%). Από τα άτομα ηλικίας 24 ετών και κάτω –που μεγάλωσαν συνηθίζοντας στη χρήση πίσω ζωνών ασφαλείας και παιδικών καθισμάτων– μόνο το 21% δήλωσε ότι δεν φορά ζώνη στο πίσω κάθισμα. Οδηγοί άνω των 40 συνήθως δεν υποχρεώνουν τους πίσω επιβάτες να φοράνε ζώνη ασφαλείας. Τεχνολογίες που πιθανόν σώζουν ζωές όπως οι φουσκωτές ζώνες ασφαλείας Inflatable Rear Seatbelt που διαθέτει το νέο Ford Mondeo είναι αποτελεσματικές μόνον όταν χρησιμοποιούνται.

1.415 μονάδες (κατά μέσο όρο) την εβδομάδα, περισσότερες καύσεις θερμίδων υπόσχεται η Nissan με τη νέα τεχνολογία «GYM» που απενεργοποιεί όλα τα συστήματα υποβοήθησης του αυτοκινήτου, προκειμένου ο οδηγός αλλά και οι επιβάτες να αυξήσουν την κινητικότητά τους κατά τη διάρκεια της οδήγησης. Με το πάτημα του κουμπιού «GYM» σβήνουν όλα τα συστήματα υποβοήθησης, όπως υδραυλικό τιμόνι, αισθητήρες στάθμευσης, ηλεκτρικά παράθυρα κ.ά., υποχρεώνοντας τον οδηγό να καταβάλει περισσότερη μυϊκή δύναμη αλλά και να έχει αυξημένο επίπεδο εγρήγορσης κάνοντας στην ουσία «προπόνηση» εντός του αυτοκινήτου, ενόσω ταξιδεύει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή