Συνελήφθη 69χρονος για τη φωτιά στη Σάμο

Συνελήφθη 69χρονος για τη φωτιά στη Σάμο

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πυκνή βλάστηση λόγω του εξαιρετικά βροχερού χειμώνα και ισχυροί άνεμοι ήταν ο συνδυασμός που προκάλεσε την πρώτη πυρκαγιά της φετινής περιόδου στη Σάμο, στο Ποτάμι Καρλοβασίου. Εκτιμάται ότι κάηκαν περίπου 290 στρέμματα δάσους και καλλιεργήσιμης έκτασης. Ενας 69χρονος συνελήφθη χθες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Σάμου με την κατηγορία του εμπρησμού από αμέλεια. «Η περίοδος προβλέπεται δύσκολη», τονίζει στην «Κ» ο δήμαρχος Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος. «Υπάρχει υπερβολική βλάστηση και δεν υπάρχουν κονδύλια για να γίνει αποψίλωση. Εχουμε καθαρίσει ρέματα και παραλίες, αλλά δεν είναι δυνατόν να εφαρμοστεί ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης».

Η πυρκαγιά ξέσπασε τον πρωί της Τρίτης στην περιοχή Τσίγκη, πάνω από τον Αγιο Νικόλαο στο Ποτάμι Καρλοβασίου στη Σάμο, και έως χθες το πρωί υπήρχαν συνεχείς αναζωπυρώσεις. Η Σάμος διαθέτει 25 εθελοντικούς συλλόγους δασοπυρόσβεσης με οχήματα που συνεισφέρουν σημαντικά σε αυτές τις περιπτώσεις, τονίζει ο δήμαρχος. Το ανάγλυφο της Σάμου και το γεγονός ότι έχει πολύ βλάστηση κάνουν πολύ δύσκολη την αντιμετώπιση μιας πυρκαγιάς, εξηγεί. Τονίζει όμως ότι στο νησί, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές το 2000 και το 2004, δεν υπήρξε μεγάλο επεισόδιο, με αποτέλεσμα να έχουν αναγεννηθεί όλες οι καμένες εκτάσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή