Με απευθείας ανάθεση τα έργα για το μεταναστευτικό

Με απευθείας ανάθεση τα έργα για το μεταναστευτικό

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Xωρίς δημόσιο διαγωνισμό έως το τέλος του χρόνου μπορούν να πραγματοποιούνται έργα που αφορούν στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού.

Στο σχέδιο νόμου «Εκδημοκρατισμός της διοίκησης- Καταπολέμηση Γραφειοκρατίας και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση- Αποκατάσταση Αδικιών και άλλες διατάξεις» που συζητείται στη βουλή κατατέθηκε τροπολογία που αναφέρει «για θέματα στέγασης, σίτισης, υγιεινής, και επιστροφών υπηκόων τρίτων χωρών που εισέρχονται παράνομα στη χώρα …είναι δυνατή στις σχετικές δημόσιες συμβάσεις έργων, εκπόνησης μελετών, προμηθειών και υπηρεσιών, κατά παρέκκλιση από τις ισχύουσες διατάξεις, η εφαρμογή άπαξ της διαδικασίας της διαπραγμάτευσης χωρίς δημοσίευση προκήρυξης διαγωνισμού. Η προαναφερόμενη διαδικασία ισχύει για τα θέματα συμβάσεων που αφορούν κάθε κατηγορία υποδομών λαο υπηρεσιών και κάθε τόπο εγκατάστασης τους».

Οπως επισημαίνεται στην έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. που συνοδεύει την τροπολογία, «από τις προτεινόμενες διατάξεις ενδέχεται να προκληθεί πρόσθετη επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού, από τη μη διασφάλιση των πλεονεκτημάτων της διαγωνιστικής διαδικασίας».

Η τροπολογία υπογράφεται από τους υπουργούς Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, Εσωτερικών, Νίκο Βούτση και τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση και αφορά κυρίως στη διαχείριση των έκτακτων κονδυλίων που φιλοδοξεί η κυβέρνηση να λάβει από την Ε.Ε. σε εφαρμογή των πρόσφατων αποφάσεων για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, η εφαρμογή γρήγορων διαδικασιών επιβάλλεται για την αντιμετώπιση των αυξημένων μεταναστευτικών ροών των τελευταίων εβδομάδων σε συνδυασμό με το ότι στη χώρα δεν υπάρχουν υποδομές στήριξης. Τονίζεται, στη σχετική αιτιολογική έκθεση ότι η προτεινόμενη ρύθμιση θα συμβάλλει θετικά στην άμεση αντιμετώπιση σοβαρών και επειγόντων κοινωνικών ζητημάτων συμβάλλοντας στην κοινωνική συνοχή.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή