Νέα επίθεση Χρ. Σπίρτζη κατά της ΕΕΤΤ

Νέα επίθεση Χρ. Σπίρτζη κατά της ΕΕΤΤ

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), αλλά και τα κόμματα της αντιπολίτευσης που τη στηρίζουν, επανήλθε ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης. Ο τελευταίος, απαντώντας στις σχετικές ανακοινώσεις των Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και «Ποταμιού», χαρακτήρισε την ΕΕΤΤ «υποχείριο της προηγούμενης κυβέρνησης και των συμφερόντων». Πρόσθεσε δε ότι τα κόμματα που στηρίζουν τη «δήθεν ανεξαρτησία της», συνεχίζουν με υπερβάλλοντα ζήλο «να δίνουν εξετάσεις νομιμοφροσύνης στα συμφέροντα που υπηρέτησαν όλα τα προηγούμενα χρόνια, σε βάρος των συμφερόντων του ελληνικού λαού».

Σύμφωνα με τον κ. Σπίρτζη, η αντιπολίτευση δεν επιθυμεί μία ΕΕΤΤ που θα λειτουργεί σύμφωνα με τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης και τους κανόνες δημοκρατικής διοίκησης, οι οποίοι επιβάλλουν τον έλεγχο και τη λογοδοσία, όπως ακριβώς επιθυμεί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Αντίθετα, αποδύονται σε μάχες οπισθοφυλακής, προκειμένου «να αποκρύψουν τη σκοπιμότητα πλασματικών ανεξάρτητων αρχών, που είναι πιο εξαρτημένες και από την ίδια την εξάρτηση, και συνέχισης των καταδικασμένων πρακτικών επιχειρηματικών εξυπηρετήσεων, σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος και των πολιτών».

Ο κ. Σπίρτζης καταφέρεται και κατά της ΕΕΤΤ, υπογραμμίζοντας ότι δεν είναι καθόλου τυχαίο «ότι η διαγωνιστική διαδικασία της προηγούμενης κυβέρνησης και της ΕΕΤΤ και η ανάθεση στην Digea έγινε με την ΕΡΤ κλειστή, με ένα διαγωνιζόμενο, με αλλαγή τεχνοοικονομικού μοντέλου μετά τον διαγωνισμό και την υπογραφή της σύμβασης και με αλλαγή του χρονοδιαγράμματος». Με τη διαδικασία αυτή, η διοίκηση της ΕΕΤΤ και οι πολιτικοί εντολείς της, κατά τον αν. υπουργό, έχουν αποδυναμώσει και ευτελίσει τον θεσμό, δημιουργώντας πελώρια ερωτήματα για την ανεξαρτησία τους. «Ο νόμος απαγορεύει ρητά και κατηγορηματικά», αναφέρει ο κ. Σπίρτζης, «ο πάροχος τηλεοπτικού σήματος να είναι και πάροχος δικτύου. Πιο απλά, απαγορεύεται τα κανάλια να έχουν και τις συχνότητες. Η Digea, γνωρίζουν οι πάντες, ανήκει σε επτά κανάλια». Τέλος, κατά τον κ. Σπίρτζη, η πρόσφατη πολύωρη διακοπή λειτουργίας της Digea «φωτίζει στα μάτια των πολιτών τον ρόλο και τις ευθύνες της ΕΕΤΤ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή