Ρεσιτάλ υποκρισίας και ωμότητας

Ρεσιτάλ υποκρισίας και ωμότητας

4' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ωμότητα έξω από την ανθρώπινη φύση, πράξεις αποτρόπαιες που ξεπερνούν την πιο νοσηρή φαντασία, ρεσιτάλ υποκρισίας ώς την τελευταία ώρα, συνιστούν τα στοιχεία του ειδεχθέστερου εγκλήματος παιδοκτονίας, που όμοιό του δεν έχει υπάρξει στα ελληνικά, αλλά ενδεχομένως και στα διεθνή, εγκληματολογικά χρονικά.

Οι αποτρόπαιες πράξεις του στυγερού δράστη που προφυλακίστηκε, όπως ήταν αναμενόμενο μετά την απολογία του στην ανακρίτρια, περιγράφονται από τον ίδιο στην απολογία του με τόσες φρικιαστικές λεπτομέρειες που δεν είναι δυνατόν να δημοσιοποιηθούν. Ο 27χρονος δράστης της δολοφονίας της άτυχης τετράχρονης, της οποίας δυστυχώς υπήρξε βιολογικός πατέρας, απολογούμενος, μετά από σειρά αντιφάσεων και από ένα πρωτοφανές ρεσιτάλ υποκρισίας, παραδέχεται το αποτρόπαιο έγκλημά του και δίδει ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για την εξαφάνιση του άψυχου κορμιού της μικρής Αννυ. «Αφού τα πέταξα, αναφέρει με πρωτοφανή ωμότητα, όλα (εννοεί τα τεμαχισμένη μέλη του παιδιού) μέχρι το βράδυ της Κυριακής (12 Απριλίου) μαζί με τις κουβέρτες, τα χαλιά και ό,τι άλλο είχε λερωθεί από το αίμα, καθάρισα το σπίτι όσο καλύτερα μπορούσα. Καθάρισα και τα σιφόνια γιατί είχε και εκεί πολύ αίμα».

Στη συνέχεια, κι αφού επί τρεις τουλάχιστον ημέρες έχει επιδοθεί στο αποτρόπαιο έγκλημά του για να αποφύγει την αποκάλυψη του φόνου και τη σύλληψή του, ο δράστης, όπως ομολογεί ο ίδιος, αισθάνθηκε την ανάγκη κάπου να μιλήσει και να «ξεβγεί».

«Κάλεσα, αναφέρει, τον φίλο μου, τον Νικολάι στο σπίτι για να τον φιλοξενήσω. Μόλις μπήκε μέσα του έκανε εντύπωση πόσο καθαρή ήταν η τουαλέτα. Επειδή είχα κουραστεί και ήθελα να μιλήσω σε κάποιον αποφάσισα να του πω τι έγινε. Oμως με έβλεπε διστακτικό και γι’ αυτό μου είπε. "Πάμε να γίνουμε, και μετά μιλάμε". Μόλις αγοράσαμε πρέζα, ξεκίνησα να του λέω τι έγινε».

Ο δράστης της στυγερής παιδοκτονίας, σε μια προσπάθεια να δώσει απάντηση στο εύλογο ερώτημα γιατί το έκανε, λέει, «το έκανα για να μη χάσω εκτός από το παιδί μου και τη γυναίκα μου». Ενώ σε άλλο σημείο της απολογίας του περιγράφει την ανασφάλειά του και τη ζήλια του για τη σύντροφό του αλλά και τον φόβο του, ότι μπορεί να τον εγκαταλείψει, ενώ σε προηγούμενες καταθέσεις του «πάει το ψέμα σύννεφο», καθώς δίδει διαφορετικές και αντικρουόμενες εκδοχές για την «εξαφάνιση» της άτυχης Αννυ.

Ακόμα και όταν οι αστυνομικές αρχές έχουν στα χέρια τους απτές και ατράνταχτες αποδείξεις για τον φόνο του παιδιού, ο στυγερός παιδοκτόνος επιχειρεί να αρνηθεί και να σώσει τον εαυτό του.

Ερώτηση: Πώς εξηγείς το γεγονός ότι εντός του υπόγειου διαμερίσματός σου βρέθηκε αίμα της μικρής σε χώρους του σπιτιού αλλά και σε διάφορα αντικείμενα;

Απάντηση: Η μικρή. Στο σπίτι είχε πέσει πολλές φορές, έχει χτυπήσει τη μύτη της και έχει ματώσει (!).

Πέραν όμως από τα αδιάσειστα στοιχεία με γενετικό υλικό που βρέθηκαν μέσα στο σπίτι, την ανατριχιαστική ομολογία του δράστη επιβεβαιώνει με επίσης ανατριχιαστικό τρόπο ο φίλος του, που υπήρξε αποδέκτης των λεπτομερειών της ειδεχθέστατης παιδοκτονίας. Ο Νικολάι, ο φίλος του στυγερού δολοφόνου, αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην κατάθεσή του. «Ο Σάββας δεν συμπεριφερόταν καλά στο παιδί. Του φώναζε συνέχεια. Τελευταία φορά είδα την Αννυ στις 8 Απριλίου.

Μετά δεν με άφηνε να μπω στο σπίτι. Ξαναπήγα στις 13 και τις 14. Τότε είδα που είχε βάλει μια κόκκινη πετσέτα στο παράθυρο, είχε αγοράσει καινούργιο χαλί και δύο λεκάνες. Δύο τρεις μέρες αργότερα μου είπε. "Αν ήσουν εδώ, ο Θεός δεν θα το έπαιρνε το παιδί. Χάθηκε". Οταν τον ρώτησα επίμονα τι έγινε, μου είπε ότι το παιδί ροχάλιζε τη νύχτα και πνιγόταν και όταν αυτός ξύπνησε το είδε που δεν ανέπνεε. Μετά μου άλλαξε την ιστορία. Μου είπε ότι έκρυψε το παιδί και μετά μου είπε τα πάντα. Oτι το έκανε κομμάτια…».

Η μητέρα του 27χρονου δράστη, ο οποίος οδηγήθηκε χθες στις φυλακές της Κέρκυρας, επίσης επιβεβαίωσε ότι τις κρίσιμες ημέρες των αποτρόπαιων γεγονότων πήρε τηλέφωνο για να μιλήσει με τη μικρή και ο γιος της απάντησε «το παιδί δεν μπορεί, κοιμάται». «Τις επόμενες ημέρες που έπαιρνα δεν το σήκωνε και προχθές με πήρε στο τηλέφωνο και μου είπε, αν ακούσεις κάτι στην τηλεόραση μην στεναχωρηθείς…».

Κάλυψη ευθυνών

Η μητέρα της άτυχης Αννυ θα απολογηθεί την Πέμπτη, καθώς ζήτησε και πήρε προθεσμία, ενώ από τη δικογραφία δεν προκύπτει συμμετοχή της στο έγκλημα, αλλά συνειδητή προσπάθεια να καλύψει τις ευθύνες του συντρόφου και πατέρα του ανήλικου παιδιού της.

Πάντως, κατά την προσαγωγή και των δύο στα δικαστήρια, δεκάδες οργισμένων πολιτών επιχείρησαν να τους λιντσάρουν, ενώ οι ύβρεις και οι κατάρες τους συνόδευσαν μέχρι την έξοδό τους από τα δικαστήρια. Η μεταγωγή τους έγινε με ισχυρή αστυνομική συνοδεία και φορώντας και οι δύο αλεξίσφαιρα γιλέκα.

Ψευδείς καταθέσεις από τη μητέρα γιατί, όπως λέει, φοβόταν

Συνειδητή προσπάθεια συγκάλυψης των αποτρόπαιων πράξεων του συντρόφου της κατέβαλε ώς και την τελευταία στιγμή απολογούμενη στην αστυνομία η μάνα της 4χρονης Αννυ.

Επειτα από σωρεία αντιφατικών καταθέσεων, όπου εξιστορεί διάφορες εκδοχές για την τύχη της μικρής, παραδέχεται ότι πρόσφατα και έπειτα από πολλά υποψιάστηκε πως κάτι κακό μπορεί να της έχει συμβεί.

«Ρωτούσα συνεχώς τον Σάββα τι έγινε το παιδί και αυτός μου έλεγε διάφορες ημερομηνίες. Τότε άρχισα να σκέπτομαι ότι ο Σάββας το χτύπησε το παιδί και εκείνο φοβήθηκε και έφυγε. Τις τελευταίες ημέρες όμως έχω αρχίσει να πιστεύω ότι το παιδί μπορεί να χτύπησε μέσα στο σπίτι κατά λάθος και να πέθανε, και ο Σάββας, επειδή φοβάται να έχει κρύψει την Αννυ».

Η μητέρα της αδικοχαμένης 4χρονης αναφέρει στην τελευταία απολογία της στην αστυνομία ότι έλειπε στη Γερμανία ώς τις 22 Απριλίου και ότι το παιδί της το άκουσε για τελευταία φορά στο τηλέφωνο το βράδυ της 9ης Απριλίου. Εκτοτε, όσες φορές το ζήτησε να μιλήσει, ο σύντροφός της, απαντούσε ότι το έχει αφήσει στη γιαγιά και είναι καλά.

Σε ό,τι αφορά τις ψευδείς εκδοχές που έδινε η 25χρονη επί ημέρες στις αρχές δηλώνοντας την εξαφάνισή της τετράχρονης, η ίδια απολογούμενη, λέει μεταξύ άλλων ότι το έκανε «γιατί φοβόταν ότι θα της πάρουν το παιδί επειδή το άφησε και έφυγε στη Γερμανία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή