Περιπολίες της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στην Ξάνθη

Περιπολίες της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στην Ξάνθη

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης διαθέτει πλέον μία Κινητή Αστυνομική Μονάδα, η οποία άρχισε να λειτουργεί πιλοτικά από την προηγούμενη Δευτέρα, 27 Απριλίου, παρέχοντας επιτόπιες υπηρεσίες στους πολίτες των απομακρυσμένων περιοχών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης.

Πρόκειται για ένα διαμορφωμένο όχημα με κατάλληλο εξοπλισμό, που στελεχώνεται από μεικτό κλιμάκιο τριών ένστολων αστυνομικών (τάξης, ασφάλειας και τροχαίας), το οποίο ακολουθεί εβδομαδιαίο πρόγραμμα περιπολίας, σε απομακρυσμένες περιοχές του Νομού, παρέχοντας επιτόπιες υπηρεσίες στους πολίτες.

Ο θεσμός της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Σχέδιο «Α.Ε.Τ.Ο.Σ.» για την Αστυνόμευση – Επιτήρηση Τοπικών Οικισμών και Συνόρων, που εκπόνησε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο του Προγράμματος Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στο πλαίσιο του οποίου έχουν διατεθεί σαράντα οχήματα ειδικού τύπου (φορτηγά με επίπεδη καρότσα), προκειμένου να ενισχυθεί η αστυνόμευση και η επιτήρηση των παραμεθόριων περιοχών.

Απώτερος σκοπός του θεσμού είναι να ενσωματωθεί στις τοπικές κοινωνίες των περιοχών δραστηριοποίησής του, ενώ επιδιώκεται η λειτουργία του να συμβάλει αποφασιστικά στην ενίσχυση της αστυνομικής παρουσίας σε μέρη, που μέχρι τώρα αυτή δεν ήταν εφικτή και στην περαιτέρω ανάπτυξη μιας φιλικής και ανθρώπινης προσέγγισης των πολιτών, σε καθημερινή βάση, διευκολύνοντας στο μέγιστο βαθμό την καθημερινότητά τους.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη το πρωί, στην έδρα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης, όπου παρουσιάστηκε από τους αρμοδίους ο θεσμός της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Ξάνθης. Σημειώνεται ότι στην παρουσίαση παρευρέθηκαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμων, ο Δήμαρχος Μύκης κ. Καπζά Τζεμήλ, αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφάλειας και του Λιμενικού Σώματος καθώς και εκπρόσωποι τοπικών Αρχών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή