Οταν, αντί λόγου, πίπτει ράβδος

Οταν, αντί λόγου, πίπτει ράβδος

2' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν χρειάζεται να είσαι διαιτητής σε ντέρμπι ούτε βουλευτής στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Μπορεί απλώς να είσαι γιατρός σε εφημερία ή υπάλληλος της ΔΕΗ ή ένας απλός λογιστής. Και παρά ταύτα, να καταλήξεις στο τέλος της ημέρας στο κρεβάτι του νοσοκομείου.

Αν δεν το πιστεύετε, μπορούν να σας διαβεβαιώσουν οι ελεγκτές του μετρό που την Πέμπτη είχαν μια σύντομη συνάντηση με νεαρό μύστη των πολεμικών τεχνών στον σταθμό του «Ευαγγελισμού». Ατυχώς γι’ αυτούς, ο νεαρός δεν είχε εισιτήριο μαζί του. Είχε όμως όλη τη διάθεση να τους δείξει την τέχνη του. Σύντομα οι ελεγκτές διαπίστωσαν πως η νέα ζώνη του μετρό είναι η μαύρη: όταν ο νεαρός τζουντόκα ξεκίνησε προπόνηση πάνω στα δύστυχα σαρκία τους, ο μόνος που κινητοποιήθηκε ήταν ένας ειδικός φρουρός που φώναξε την αστυνομία. Κάπως έτσι, ο Τσακ Νόρις των Αμπελοκήπων συνελήφθη, κι όσο για τους ελεγκτές… απ’ τη στάση μετρό «Ευαγγελισμός», θα πρέπει λογικά να βρέθηκαν στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», σε διπλανά κρεβάτια, να ρωτά ο ένας τον άλλον πώς ακριβώς κατέληξαν κομπάρσοι σε ταινία καράτε.

Δεν είναι οι μόνοι, φυσικά, που υπέστησαν άνευ λόγου ξυλοδαρμό. Στην πραγματικότητα, η ομάδα υψηλού κινδύνου απ’ όταν άρχισε η κρίση, είναι οι άνθρωποι που περιθάλπουν τους δαρμένους: οι γιατροί στις εφημερίες.

Στη Μυτιλήνη μια Παρασκευή βράδυ πριν από ένα μήνα, ένας πατέρας άρχισε να χτυπά στο κεφάλι την ειδικευόμενη γιατρό, επειδή θεώρησε πως άργησε να εξετάσει τον γιο του!

Επιθέσεις σε γιατρούς

Στη Φλώρινα, τέσσερις συνοδοί ασθενών εφόρμησαν αλαλάζοντας στα επείγοντα χωρίς κανείς να καταλάβει τι τους εξαγρίωσε. Εξαιτίας τους, δύο χειρουργοί και μία νοσηλεύτρια βρέθηκαν να χρειάζονται οι ίδιοι νοσηλεία.

Και στην Καστοριά, μία ειδικευόμενη πήγε να περιθάλψει έναν 56χρονο ασθενή που της έφεραν στις 2.30 το πρωί. Με το που διαπίστωσε πως ο άνδρας είναι εντελώς μεθυσμένος, εκείνος έβγαλε ένα μαχαίρι, κι άρχισε να της φωνάζει «θα σε σφάξω μωρή»!

Στην εποχή της κρίσης, βλέπετε, η ράβδος πίπτει μαζί με τον λόγο. Αυτό, το έχουν εμπεδώσει καλά και οι υπάλληλοι της ΔΕΗ στην Πάτρα: όποτε πάνε να κόψουν το ρεύμα σε κάποιο σπίτι, ανεβαίνουν δραματικά οι πιθανότητες να ολοκληρώσουν τη μέρα τους σε απόχρωση μπλε – μαρέν. Στα Προσφυγικά μάλιστα, οι ελεγκτές έχουν φτάσει να παραφυλάνε πότε θα φύγουν οι κάτοικοι, ή πότε θα βρουν αστυνομικό να έρθει μαζί τους. Και δεν έχουν άδικο – γιατί όποιος δεν φυλάγεται, την παθαίνει σαν το διευθυντή του σχολείου στη Βέροια.

«Κάθε μέρα ξύλο»

Ενα πρωί του Φεβρουαρίου ο άνθρωπος άνοιξε την πόρτα του γραφείου του στον πατέρα ενός μαθητή του δημοτικού. Αυτό που δεν ήξερε ο διευθυντής ήταν πως ο πατέρας είχε χωρίσει απ’ τη μητέρα του παιδιού, και πως θεωρούσε τους δασκάλους… πράκτορές της, που ενημερώνουν μόνο εκείνη για την πρόοδο του γιου τους! Αποτέλεσμα; Μέσα σε λίγα λεπτά, ο πατέρας ξεκίνησε να πετάει καρέκλες κι αφού δεν κατάφερε να πετύχει τον διευθυντή, κατέφυγε στη δοκιμασμένη μέθοδο της κλασικής γροθιάς.

Την ίδια που δοκίμασε στα τέλη Μαρτίου κι ένας δύστυχος λογιστής στη Ρόδο. Το ένα απόγευμα, του ήρθε στο γραφείο μια γυναίκα, που του είπε πως την απέλυσαν απ’ τη δουλειά της, και θέλει συμβουλές για να πάρει αποζημίωση. Το άλλο πρωί, του ήρθε στο γραφείο ο εργοδότης της γυναίκας, που έτυχε να είναι πελάτης του, και του είπε πως δεν την απέλυσε ποτέ, άρα δεν μπορεί να πάρει αποζημίωση. Και το μεσημέρι, του ήρθε στο γραφείο ο σύντροφος της γυναίκας, ο οποίος αφού τον ξυλοφόρτωσε γιατί «κακομεταχειρίστηκε την αγάπη του», άνοιξε την πόρτα κι έφυγε λέγοντας «…και από αύριο, κάθε μέρα ξύλο!». Ατάκα που περιγράφει το μέλλον των εργασιακών σχέσεων, αν συνεχιστεί η κρίση…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή