Παρασκευόπουλος κατά δηλώσεων Πανούση

Παρασκευόπουλος κατά δηλώσεων Πανούση

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Επικριτικός» ως προς τη δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Δημόσιας Τάξης Γιάννη Πανούση, ότι σύντομα θα επέλθει ο θάνατος του πατέρα της 4χρονης Αννυς, εμφανίστηκε σε δηλώσεις του στο Mega ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος.

Ο κ. Παρασκευόπουλος υποστήριξε ότι σε τόσο έντονα φορτισμένες στιγμές δεν προτιμάς να εξοικειώσεις με την ιδέα της αντεκδίκησης, αλλά να μιλήσεις για την ανάγκη της δικαιοσύνης.

Ειδικότερα, σημείωσε ότι «παρατηρείται συχνά να ακολουθεί αγριότητα και πράξεις εκδικητικές εναντίον ανθρώπων που έχουν διαπράξει ειδεχθή εγκλήματα», ωστόσο υπογράμμισε ότι «τέτοιες στιγμές είναι προτιμότερο να θυμίζουμε τις ιδέες της δικαιοσύνης και όχι να εξοικειώνουμε με την ιδέα ότι υπάρχουν τέτοια φαινόμενα αγριότητας. Δεν θα μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τέτοια φαινόμενα, αν έχουμε θυμίσει την αγριότητα που υπάρχει και αύριο – μεθαύριο σημειωθεί ένα τέτοιο ρεφλέξ», υπογράμμισε ο Ν. Παρασκευόπουλος.

Ως προς τα μέτρα προστασίας που έχουν ληφθεί στις φυλακές Κέρκυρας όπου κρατείται ο παιδοκτόνος, ο υπουργός Δικαιοσύνης επιβεβαίωσε ότι οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι έχουν ήδη λάβει μέτρα προκειμένου να αποτρέψουν ενδεχόμενες βίαιες πράξεις κατά της ζωής του 27χρονου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αρχικά ο 27χρονος, ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος για τη δολοφονία της 4χρονης κόρης του, επρόκειτο να κρατηθεί στις φυλακές Τρικάλων, ωστόσο ύστερα από συνεννόηση του υπουργείου Δικαιοσύνης με τις εισαγγελικές αρχές, ο κατηγορούμενος μεταφέρθηκε στην Κέρκυρα και κρατείται μόνος του σε κελί προκειμένου, για λόγους ασφαλείας, να μην έχει επαφή με άλλους κρατούμενους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή