Πανούσης κατά Διαμαντόπουλου, Παρασκευόπουλου

Πανούσης κατά Διαμαντόπουλου, Παρασκευόπουλου

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αιχμές κατά του συναδέλφου του, υπουργού Δικαιοσύνης κ. Ν. Παρασκευόπουλου και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Β. Διαμαντόπουλου άφησε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γ. Πανούσης κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης συνάντησής του με δημοσιογράφους. Απαντώντας έμμεσα στην κριτική που του άσκησε ο κ. Παρασκευόπουλος για την πρόσφατη δήλωσή του σχετικά με το ενδεχόμενο βίαιου θανάτου στη φυλακή του Βούλγαρου δράστη της δολοφονίας της 4χρονης Αννυ Μπορίσοβα, ο κ. Πανούσης είπε «σ’ αυτά τα εγκλήματα, ποια είναι ακριβώς η λειτουργία της ποινής; Είναι βελτιωτικού χαρακτήρα; Είναι για επανένταξη; Για παράδειγμα, σε ένα χρονικό διάστημα να βάλουμε βραχιολάκι να βγει έξω; Διότι κάναμε τροπολογία…» είπε αφήνοντας αιχμές για τον «νόμο Παρασκευόπουλου» που επιτρέπει την αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού.

Απηύθυνε μάλιστα το εξής ερώτημα: «Οι δύο που σφάχτηκαν μες στις φυλακές, από ποιες αξίες της Δικαιοσύνης προστατεύτηκαν και γιατί δεν παραιτήθηκε κανένας όταν σκοτώνονται άνθρωποι μέσα στις φυλακές;». Συνέχεια έδωσε και στην κόντρα του (μέσω Διαδικτύου) με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Β. Διαμαντόπουλο. «Τον τρελό του χωριού δεν τον εκλογικεύεις» είπε χθες ο κ. Πανούσης αναφερόμενος εμμέσως στα εχθρικά σχόλια που διατύπωσε μέσω Facebook ο κ. Διαμαντόπουλος.

Σε πρόσφατες αναρτήσεις του στο Διαδίκτυο ο βουλευτής Καστοριάς κατηγόρησε τον κ. Πανούση ότι «ταΐζει το πιο συντηρητικό και εκδικητικό κομμάτι της κοινωνίας» και εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του υποστηρίζοντας ότι «άσκησε κριτική στο πιο προοδευτικό νομοσχέδιο του υπ. Δικαιοσύνης που είχε κατατεθεί τα τελευταία χρόνια». Ο κ. Πανούσης σε δικό του σχόλιο στο Διαδίκτυο είχε αναφέρει ότι «παραμένω ψύχραιμος και νηφάλιος όσο κι αν οι επιθέσεις των “γνήσιων” ξεπερνούν τα όρια του πολιτικού πολιτισμού». Χθες, επέλεξε να δώσει συνέχεια στην αντιπαράθεση. Είπε μεταξύ άλλων ότι «δέχομαι επίθεση από ανθρώπους άλλης ιδεολογικής γραμμής, η οποία από τη στιγμή που καθίσταται χυδαία πρέπει να λήξει» και υπενθύμισε ότι έχει στο πλευρό του τον πρωθυπουργό και τους «φανατικούς απέναντι».

Νέο πρόγραμμα πεζών περιπολιών

Κατά τα λοιπά, ο αναπληρωτής υπουργός είπε ότι το «προσχέδιο» του Ελληνα Επιτρόπου κ. Δ. Αβραμόπουλου για το μεταναστευτικό «δεν με ικανοποιεί».

Ταυτόχρονα, ερωτηθείς για την αποδέσμευση αστυνομικών από τη φύλαξη προσώπων διευκρίνισε ότι απελευθερώθηκαν 1.002 αστυνομικοί και 290 αυτοκίνητα. Για τους μεν αστυνομικούς παραδέχτηκε ότι τελικά επέστρεψαν στη φύλαξη βουλευτών κ.ά., ενώ για τα αυτοκίνητα ότι «χρησιμοποιούνταν σε άλλες δουλειές, πήγαιναν στη θάλασσα, βρήκα μέχρι και κουβαδάκια». Προανήγγειλε νέο πρόγραμμα πεζών περιπολιών, συνεργασία με την ένωση ξενοδόχων Αττικής σε θέματα αντιμετώπισης μικροεγκληματικότητας κ.ά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή