Σαλπάρισε η Ομάδα Αιγαίου για τα ακριτικά νησιά

Σαλπάρισε η Ομάδα Αιγαίου για τα ακριτικά νησιά

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για τον 21ο διάπλου Αιγαίου, σαλπάρισαν σήμερα οι φύλακες άγγελοι των ακριτών, οι γιατροί με τα φουσκωτά, που εδώ και 20 χρόνια -έχοντας καλύψει περισσότερα από 20.000 ναυτικά μίλια- προσφέρουν απλόχερα τη βοήθεια τους σε κατοίκους νησιών που το έχουν ανάγκη.

Ο λόγος για την ομάδα Αιγαίου (αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία) η οποία από σήμερα έως και τις 18 του μήνα με 13 φουσκωτά σκάφη, το εξειδικευμένο πλωτό ασθενοφόρο σκάφος Μηνάς Ε και 102 εθελοντές, (εκ των οποίων 35 ιατροί 22 ειδικοτήτων), θα επισκεφθεί έντεκα νησιά και θα κάνει στους κατοίκους τους εξετάσεις όλων των βασικών ειδικοτήτων.

Επίσης θα δωρίσει εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό υλικό στα σχολεία. Όπως δηλώνει σε συνέντευξη του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπρόεδρος της ομάδας και καρδιολόγος Γιώργος Πλακογιαννάκης «θα γίνουν και εγκαίνια έργων που έχουν εγερθεί με την συνδρομή της Ομάδας από χορηγίες που έχουμε συγκεντρώσει».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή