Εκδήλωση κινητοποίησης κατά των αλλαγών

Εκδήλωση κινητοποίησης κατά των αλλαγών

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ζητούμε από τους γονείς να κινητοποιηθούν για το μέλλον τον παιδιών τους» ήταν η αναφορά της καθηγήτριας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Βάσως Κιντή, χθες, στην παρουσίαση της πρωτοβουλίας για να μην περάσει η αντιμεταρρύθμιση Μπαλτά. «Πρόκειται για το μέλλον της νέας γενιάς. Γυρνούν την εκπαίδευση 40 χρόνια πίσω» πρόσθεσε η πανεπιστημιακός του ΕΚΠΑ, η οποία μετέχει στην πρωτοβουλία «Παιδεία 2015».

Η πρωτοβουλία θα διοργανώσει ανοιχτή εκδήλωση, το απόγευμα της 11ης Μαΐου (στις 7 μ.μ.), στο κλειστό γήπεδο «Σπύρος Λούης» στο Μαρούσι, κατά των αλλαγών που επιχειρούνται από το υπουργείο Παιδείας σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Η εκδήλωση θα έχει τον χαρακτηριστικό τίτλο «Οχι “Μπαλτά” στην Παιδεία».

Σύμφωνα με την επιτροπή, «τα νομοσχέδια Μπαλτά, γυρνούν την εκπαίδευση 40 χρόνια πίσω, επιβάλλουν τα πολιτικά κόμματα στη λειτουργία των ΑΕΙ, καταργούν ουσιαστικά τα Πρότυπα Δημόσια Σχολεία, μεθοδεύουν την κατάργηση των ιδιωτικών σχολείων, εισάγουν την κομματική λογική στα όργανα της σχολικής ιεραρχίας, καταργούν την “αριστεία” σε βάρος των κοινωνικά αδύναμων, καταργούν την αξιολόγηση στην εκπαίδευση».

«Οι “αιώνιοι” φοιτητές δεν εμποδίζουν την εκπαιδευτική διαδικασία, αλλά είναι ο “βιότοπος” στον οποίο αναπτύσσονται παθογένειες των ΑΕΙ» ανέφερε ο συντονιστής της εκδήλωσης της Δευτέρας, ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Θάνος Βερέμης, και πρόσθεσε ότι «και ο πρωθυπουργός υπήρξε ένας εξ αυτών, καθώς έκανε περίπου 10 χρόνια να αποφοιτήσει από το Πολυτεχνείο».

«Σχολεία της ραστώνης»

Ο Γιάννης Αντωνίου, πρώην αντιπρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής των Πρότυπων – Πειραματικών, διευθυντής του 2ου Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου Αθήνας, τόνισε ότι «τα Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία ήταν κόντρα στις συνδικαλιστικές πρακτικές και γι’ αυτό πολεμήθηκαν από τους συνδικαλιστές. Χαλούσαν την πιάτσα. Γι’ αυτό και μία εκ των πρώτων ενεργειών της κυβέρνησης είναι η κατάργησή τους.

Μπαίνουμε στην περίοδο των σχολείων της ραστώνης, της ήσσονος προσπάθειας και της κοπάνας».

«Τα πανεπιστήμια ήταν στο παρελθόν φυτώρια συνδικαλιστικών και κομματικών στελεχών και σε αυτό επιδιώκεται να επιστρέψουν» ανέφερε χθες ο πρώην πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης, κ. Ιωακείμ Γρυσπολάκης.

«Κάποιοι πρέπει να δράσουν. Εμείς, όμως, δεν θα δράσουμε με καταστροφές και βία ούτε θα κάνουμε καταλήψεις ούτε θα κλείσουμε πανεπιστήμια και σχολεία ούτε θα κλέψουμε κάλπες. Καλούμε τους πολίτες και τους γονείς να αντιδράσουν με την παρουσία τους στην κινητοποίησή μας», είναι το μήνυμα των ανθρώπων της Πρωτοβουλίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή