Εξι τραυματίες από πυρκαγιά στον Ασπρόπυργο

Εξι τραυματίες από πυρκαγιά στον Ασπρόπυργο

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διασωληνωμένοι νοσηλεύονταν χθες το απόγευμα οι πέντε από τους έξι εργαζόμενους που τραυματίστηκαν στα Διυλιστήρια Ασπροπύργου. Σύμφωνα με ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, τρεις τραυματίες νοσηλεύονται στο Θριάσιο. Ενας εξ αυτών, ηλικίας 31 ετών, φέρει εγκαύματα στο 70% του σώματός του, είναι διασωληνωμένος και τουλάχιστον έως χθες το απόγευμα οι γιατροί χαρακτήριζαν την κατάστασή του κρίσιμη. Στο νοσοκομείο «Αττικόν» διακομίσθηκαν τρεις τραυματίες με εγκαύματα σοβαρού βαθμού, που εμφάνιζαν αναπνευστική δυσχέρεια και βρίσκονταν -έως χθες το απόγευμα- υπό μηχανική υποστήριξη της αναπνοής. Εξ αυτών, δύο τραυματίες διακομίσθηκαν στη ΜΕΘ του 251 ΓΝΑ, και στη μονάδα εγκαυμάτων του Γενικού Κρατικού Αθηνών, ενώ ο τρίτος παρέμεινε στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Αττικόν».

Το περιστατικό, σύμφωνα με τα ΕΛΠΕ, σημειώθηκε χθες στις 8.20 π.μ. από ανάφλεξη σε μονάδα εγκαταστάσεων των Διυλιστηρίων Ασπροπύργου, κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης από έμπειρη ελληνική εργολαβική εταιρεία. Οπως αναφέρουν τα ΕΛΠΕ, το περιστατικό αντιμετωπίστηκε άμεσα από τις υπηρεσίες πυρόσβεσης του διυλιστηρίου, ενώ ελήφθησαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο διευθυντής εταιρικών σχέσεων των ΕΛΠΕ, Αγγελος Στράνης, τόνισε ότι θα ερευνήσει τις καταγγελίες εργαζομένων, οι οποίοι έκαναν λόγο για ελλιπή μέτρα ασφαλείας. Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, οι οποίοι πραγματοποίησαν χθες συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα Διυλιστήρια, η εργολαβική εταιρεία που ανέλαβε τη συντήρηση της μονάδας απασχολούσε ανειδίκευτο προσωπικό σε 12ωρη και 16ωρη βάση με πολύ χαμηλές αμοιβές.

Στις εγκαταστάσεις μετέβη εσπευσμένα χθες ο υπουργός ΠΑΠΕΝ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, συνοδευόμενος από τον Γ.Γ. Ενέργειας, Απ. Αλεξόπουλο, όπου είχε συνάντηση με τον πρόεδρο των ΕΛΠΕ, Ευστάθιο Τσοτσορό, και τον διευθύνοντα σύμβουλο Γρηγόρη Στεργιούλη, από τους οποίους ενημερώθηκε για τις συνθήκες του συμβάντος. Αμέσως μετά προήδρευσε ευρείας σύσκεψης στην οποία εκτός από τη διοίκηση των ΕΛΠΕ συμμετείχαν εκπρόσωποι του Σωματείου Εργαζομένων στον όμιλο, αντιπροσωπείες του Εργατικού Κέντρου Ελευσίνας και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενέργειας (ΠΟΕ), καθώς και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σταθάς και Θωμάς Κώτσιας. Ο υπουργός ευχήθηκε «να μη θρηνήσουμε θύματα» και εξέφρασε την οδύνη της κυβέρνησης για την τραγωδία στα ΕΛΠΕ και τη συμπαράστασή της στις οικογένειες των τραυματιών, ενώ ζήτησε από τη διοίκηση της εταιρείας την ταχύτατη και σε βάθος διερεύνηση της τραγωδίας. «Πρέπει να αποδοθούν, εδώ και τώρα, ευθύνες όπου υπάρχουν και να αναδειχθούν τα αίτια. Για να μπορέσουμε να αποφύγουμε τέτοια συμβάντα στο μέλλον» τόνισε και συμπλήρωσε «το πρώτο μέλημά μας είναι η ασφάλεια στα ΕΛΠΕ».

Το περιστατικό προκάλεσε σειρά αντιδράσεων από εργατικούς φορείς και ομοσπονδίες (ΓΣΕΕ, Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας, Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενέργειας).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή