Στο ΣτΕ η έκτακτη εισφορά στους εφοπλιστές

Στο ΣτΕ η έκτακτη εισφορά στους εφοπλιστές

36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νομολογιακά συνταγματική είναι σύμφωνα με τον συμβουλο Επικρατείας Ηρακλή Τσακόπουλο η επιβολή εκτακτης εφάπαξ εισφοράς κοινωνικής ευθύνης που επιβλήθηκε το 2010 με το πρώτο Μνημόνιο στους εφοπλιστές.

Ο συμβουλος Επικρατείας κατα την εισήγησή του στην Ολομέλεια του ανωτάτου ακυρωτικού δικαστηρίου υπενθύμισε οτι με παλαιότερη απόφασή του το ΣτΕ (1984) έχει κρίνει οτι ειναι επιτρεπτή η επιβολή εκτακτης εισφοράς στους πλοιοκτήτες.

Το θεμα συζητείται στην Ολομέλεια του ΣτΕ μετα από προσφυγή λιβεριανής εταιρείας που εκμεταλλεύεται στην Ελλάδα επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο με ελληνική σημαία άνω των 3.000 κόρων.

Στην εταιρεία επιβλήθηκε απο τη ΔΟΥ πλοίων εκτακτη  εφάπαξ εισφορά   κοινωνικής ευθύνης  περίπου  300.000 ευρώ. Στο Διοικητικό Πρωτοδικείο και Εφετείο Πειραιά η Λιβερία  εταιρεία έχασε την μάχη και άσκησε αναίρεση στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή