ΕΦΕΤ: Στο 2,8% η παραβατικότητα στα τρόφιμα για το 2014

ΕΦΕΤ: Στο 2,8% η παραβατικότητα στα τρόφιμα για το 2014

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ποσοστό 2,8% ανέρχεται η παραβατικότητα των επιχειρήσεων για το 2014 μετά από τακτικούς και έκτακτους ελέγχους για τα τρόφιμα από τον ΕΦΕΤ, σύμφωνα με έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Το έγγραφο του ΕΦΕΤ που διαβίβασε ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Βαγγέλης Αποστόλου αναφέρει, επίσης, ότι ελέγχθηκαν εργαστηριακά περισσότερα από 3.000 δείγματα τροφίμων για χημικούς και μικροβιολογικούς κινδύνους καθώς και για θέματα νοθείας και το ποσοστό συμμόρφωσης με την Εθνική και Ενωσιακή νομοθεσία στις περισσότερες των περιπτώσεων υπερέβη το 95%. Κατά το 2014 έχουν εισπραχθεί πρόστιμα ύψους 1.836.451 ευρώ.

Το έγγραφο διαβιβάστηκε μετά από ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς σύμφωνα με την οποία έχει τεθεί σε εφαρμογή ο κώδικας alimentarius ο οποίος επιβάλλει την ακτινοβόληση των φρούτων, των λαχανικών, των γαλακτοκομικών προϊόντων και των κρεάτων μέσω μιας διαδικασίας έκθεσης των τροφών σε ιονίζουσα ακτινοβολία, προκειμένου να καταστραφούν οι μικροοργανισμοί, τα βακτήρια, ιοί ή έντομα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή