Δράσεις οδικής ασφάλειας για παιδιά

Δράσεις οδικής ασφάλειας για παιδιά

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ενα παιδί είναι ένα παιδί, δεν είναι κινούμενος στόχος»! Αυτονόητο; Οχι στην Ελλάδα, όπου το ποσοστό τροχαίων ατυχημάτων με θύματα παιδιά είναι ιδιαίτερα υψηλό.

Πρόκειται για ένα από τα συνθήματα που αναδείχθηκε στην Ελλάδα από τον Συντονισμό για την Παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας Αφιερωμένης στα Παιδιά, από 4 έως 10 Μαΐου. Στο πλαίσιο της εβδομάδας, διοργανώθηκε πλήθος δραστηριοτήτων σε σχολεία, πάρκα κυκλοφοριακής αγωγής, στο ΚΤΕΟ Χολαργού κ.λπ.

Σήμερα, από τις 11 π.μ. έως τις 3 μ.μ., διοργανώνεται στο Πεδίον του Αρεως (είσοδος Αλεξάνδρας και Μαυρομματαίων) γιορτή Παιδικής Οδικής Ασφάλειας, όπου μεταξύ άλλων θα πραγματοποιηθούν επιδείξεις για ασφαλή μετακίνηση (από το Ι.Χ. αυτοκίνητο μέχρι το ποδήλατο), ενώ δεν θα λείψουν τα παιχνίδια και η ζωντανή μουσική.

Σήμερα και αύριο, 10 Μαΐου, λειτουργεί σε ολοήμερη βάση η έκθεση Αφίσας για την Οδική Ασφάλεια, που διοργανώνει ο σύλλογος «SOS Tροχαία Εγκλήματα» με την υποστήριξη των Δήμων Φιλοθέης-Ψυχικού και Χαλανδρίου, στη γέφυρα του Σόλωνα στη Λ. Κηφισίας. Επίσης, ιδιαίτερη ενότητα με αφίσες και γραφήματα αφιερωμένα στην οδική ασφάλεια, και ειδικά στην προστασία των παιδιών στον δρόμο, περιλαμβάνεται στην έκθεση του GrDesign στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς), η οποία θα διαρκέσει ώς τις 17 Μαΐου.

Αύριο, Κυριακή 10 Μαΐου, διοργανώνεται η 8η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο της Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας για τα Παιδιά. Κεντρικό της σύνθημα είναι φέτος: «Βάλτε το ποδήλατο σε όλα τα σχολεία και ποδηλατόδρομους σε κάθε συνοικία». Η έναρξη της πανελλαδικής ποδηλατοπορείας θα γίνει στο Πεδίον του Αρεως στις 12.00, ενώ οι ποδηλάτες θα κινητοποιηθούν σε περισσότερες από 30 πόλεις.

Στον συντονισμό συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, ο Πανελλαδικός Σύλλογος «SOS Τροχαία Εγκλήματα», η Κίνηση για την προστασία των δικαιωμάτων των Πεζών – ΠΕΖΗ, οι ΠΟΔΗΛΑΤ-ισσ-ΕΣ, η ΠοδηλΑΤΤΙΚΗ Κοινότητα, οι Μαμάδες στον Δρόμο, το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, το Παιδικό Στέκι Τσαμαδού 15, η Παιδαγωγική Ομάδα «Το Σκασιαρχείο», η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων Εκπαιδευτών Οδηγών Αττικής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή