Πρωτοφανής ψυχρότητα από τους γονείς της μικρής Αννυς

Πρωτοφανής ψυχρότητα από τους γονείς της μικρής Αννυς

2' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τους ειδικούς να εκπλήσσονται από το εύρος του παραλογισμού και τον μέσο πολίτη να αδυνατεί να συνειδητοποιήσει το μέγεθος της φρικαλεότητας, η στυγερή παιδοκτονία της 4χρονης συγκλόνισε το πανελλήνιο καταγράφοντας ένα περιστατικό αποτρόπαιης βίας ακόμη και σε διεθνές επίπεδο.

Ο παιδοκτόνος και βιολογικός πατέρας του άτυχου παιδιού βρίσκεται πλέον έγκλειστος στις φυλακές της Κέρκυρας, σε κελί απομόνωσης από τον φόβο να «τιμωρηθεί» από άλλους κρατουμένους, καθώς οι νόμοι της φυλακής είναι εξαιρετικά σκληροί για παιδοκτόνους και αιμομείκτες.

Τον δρόμο προς τη φυλακή ακολούθησε και η μητέρα του παιδιού, 25χρονη Δήμητρα Μπορίσοβα, η οποία βαρύνεται με τεράστιες ευθύνες παραμέλησης της τραγικής Αννυς, αλλά και για συνειδητή προσπάθεια συγκάλυψης των αποτρόπαιων ενεργειών του δράστη της παιδοκτονίας και συντρόφου της.

Η αποκάλυψη της τραγικής κατάληξης της μικρής από τη Βουλγαρία, που είχε έρθει στη χώρα μας πριν από περίπου δύο μήνες, και όσα έφερε στο φως η ταχεία έρευνα των αστυνομικών αρχών για τον φρικαλέο και αδιανόητο τρόπο που επέλεξε ο δράστης να εξαφανίσει το άψυχο κορμί του παιδιού, προκάλεσαν αποτροπιασμό.

Μέσα σε ένα περιβάλλον παρατεταμένης παραβατικότητας, ο βιολογικός πατέρας της μικρής, εμπλεκόμενος σε ναρκωτικά, εκβιαστικές πρακτικές και συνθήκες ζωής στα όρια της σκληρότητας, επιφύλαξε στο απροστάτευτο νήπιο τραγικό τέλος και αποτρόπαια μεταχείριση της σορού του προκειμένου να συγκαλύψει το έγκλημα και να γλιτώσει την τιμωρία.

Η δικογραφία που θεμελιώνει και αποδεικνύει με αδιάσειστα στοιχεία και μαρτυρίες το πρωτοφανές έγκλημά του, καταδεικνύει, πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι ο ίδιος ομολόγησε υπό το βάρος των αποκαλύψεων και ενώ δεν μπορούσε πλέον να προβάλλει παραμυθίες για την τύχη του άτυχου παιδιού. Οτι δηλαδή εξαφανίστηκε και άλλα σχετικά.

Με πρωτοφανή ψυχρότητα αντιμετώπισε ο παιδοκτόνος τη δικαστική διαδικασία της ανάκρισης όπως και τον εγκλεισμό στις φυλακές, ενώ η μητέρα του παιδιού ακόμα και την τελευταία στιγμή επιχείρησε στην ανάκριση να ελαχιστοποιήσει τις δικές της βαριές ευθύνες αλλά και του συντρόφου της.

Και οι δύο, παρά τις αποκαλύψεις και τα ευρήματα των διωκτικών αρχών που πιστοποιούν τον τραγικό θάνατο της 4χρονης, απέφυγαν, απολογούμενοι, να παραδεχθούν τον φόνο, μιλώντας για ατύχημα ή για αιφνίδιο θάνατο του παιδιού (!).

Ο 27χρονος δράστης της αποτρόπαιας παιδοκτονίας παραδέχθηκε και ομολόγησε μόνο τις φρικαλεότητες εξαφάνισης του πτώματος, εμφανιζόμενος αμετανόητος για τις πρωτοφανείς πράξεις του, ενώ ούτε η μητέρα του παιδιού, που δεν είχε συμμετοχή στον φόνο, έδειξε εικόνα συντριβής και απόγνωσης μετά τις αποκαλύψεις.

Οι μόνοι που συντετριμμένοι και σε βαρύ πένθος εμφανίστηκαν στην ανακρίτρια ήταν η γιαγιά και ο παππούς της τραγικής μικρής από τη Βουλγαρία που είχαν την επιμέλειά της, για χρόνια, πριν το νήπιο έρθει στην Ελλάδα, στο τέλος Φεβρουαρίου, για να βρει τραγικό θάνατο από τον βιολογικό του πατέρα.

Η μητέρα του παιδιού, πάντως, επέμεινε πως η Αννυ δεν υπέστη βάναυση συμπεριφορά από τον πατέρα της το βραχύ διάστημα που έζησε μαζί του, ενώ το μόνο πλάσμα που φαίνεται πως χάρισε στο κοριτσάκι αγάπη και αφοσίωση τους δύο μήνες που έζησε στη χώρα μας, ήταν ένα μικρό σκυλάκι, που τώρα βρίσκεται στη φροντίδα ενός συνταξιούχου που γνώριζε το ζευγάρι.

Η σύντομη ζωή και η τραγική κατάληξη της μικρής Αννυς είναι βέβαιο πως άφησε βαρύ αποτύπωμα στην ψυχή όλων μας, που δύσκολα μπορεί να σβηστεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή