ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΕΔΕ: Κανένα περιθώριο λήψης νέων μέτρων για την Τοπική Αυτοδιοίκηση

kede-kanena-perithorio-lipsis-neon-metron-gia-tin-topiki-aytodioikisi-2082425

Ολοκληρώθηκαν οι τριήμερες εργασίες του ετήσιου τακτικού συνεδρίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, σε κεντρικό ξενοδοχείο στη Σιθωνία της Χαλκιδικής, με τη ψήφιση, κατά πλειοψηφία, της απόφασης από τους συνέδρους.

Στην απόφαση τονίζεται πως δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για λήψη νέων περιοριστικών μέτρων για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ενώ εκφράζεται η ριζική αντίθεση στο "Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας" και την εποπτεία στους Δήμους.

Επιπλέον, όπως αποφασίστηκε το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων αφορά αποκλειστικά τον πρώτο βαθμό αυτοδιοίκησης και είναι σημαντικό να τεθούν σε ριζική αναθεώρηση, με συμμετοχή της αυτοδιοίκησης, τα Περιφερειακά Σχέδια Διαχείρισης Απορριμμάτων, ενώ όπως τονίστηκε τα ζητήματα κοινωνικής πολιτικής παραμένουν κορυφαία προτεραιότητα.

Όσο για το μεταναστευτικό, η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα βοηθήσει, εφόσον υπάρξει ολοκληρωμένο Εθνικό Σχέδιο Δράσης, με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα εφαρμογής για τους προσωρινούς χώρους φιλοξενίας, χρηματοδότηση της λειτουργίας και διασφάλιση του αναγκαίου προσωπικού.