Στην Παλαιόχωρα οι παράτυποι μετανάστες που εντοπίστηκαν σε ακυβέρνητο σκάφος

Στην Παλαιόχωρα οι παράτυποι μετανάστες που εντοπίστηκαν σε ακυβέρνητο σκάφος

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο λιμάνι της Παλαιόχωρας Χανίων οδηγήθηκε σκάφος με παράτυπους μετανάστες που εντοπίστηκε να πλέει ακυβέρνητο στον όρμο της Παχιάς Αμμου.

Στο σκάφος επέβαιναν περίπου 200 άτομα που είχαν ξεκινήσει από τη Συρία με προορισμό την Ιταλία, ωστόσο ουδέποτε κατάφεραν να φτάσουν εκεί. Σύμφωνα με καταγγελίες ο καπετάνιος, ο οποίος, όπως ισχυρίζονται κάποιοι από τους παράτυπους μετανάστες ήταν Ρώσος εξαφανίστηκε, ενώ υπάρχουν και μαρτυρίες ότι στη διάρκεια του ταξιδιού οι μετανάστες δέχονταν απειλές για τη ζωή τους σε περίπτωση που έβγαιναν στο κατάστρωμα. Οι επιβάτες του σκάφους είχαν πληρώσει 5.500 ευρώ το άτομο και τα περίπου 50 παιδιά ηλικίας 3-6 ετών που ταξίδευαν με αυτό κατέβαλαν το μισό ποσό.

Αρχικά οι παράτυποι μετανάστες νόμισαν ότι είχαν φτάσει στην  Ιταλία, ωστόσο έπειτα από επικοινωνία που είχαν με δικούς τους ανθρώπους που είχαν ήδη μεταβεί στη γειτονική χώρα διαπίστωσαν ότι είχαν πέσει θύματα απάτης. Το σκάφος εντόπισε τελικά το Λιμενικό και όπως διαπιστώθηκε είχε περίπου 150 λίτρα καύσιμα σε δύο δεξαμενές τα οποία σε καμία περίπτωση δεν επαρκούσαν για να ολοκληρωθεί το ταξίδι προς την Ιταλία.

Στο λιμάνι της Παλαιόχωρας βρίσκεται ιατρικό κλιμάκιο και ασθενοφόρο από το Κέντρο Υγείας Καντάνου για την παροχή πρώτων βοηθειών, εθελοντές αλλά και αστυνομικοί, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι παράτυποι μετανάστες είναι καλά στην υγεία τους. Όπως έγινε γνωστό θα μεταφερθούν απόψε με λεωφορεία στον χώρο του κλειστού κολυμβητηρίου στο Ακρωτήρι, το οποίο διατέθηκε από τον δήμο Χανίων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή