ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τρίτη παγκοσμίως σε Γαλάζιες Σημαίες η Ελλάδα

triti-pagkosmios-se-galazies-simaies-i-ellada-2082890

Η Ελλάδα γέμισε και φέτος Γαλάζιες Σημαίες! Με 395 βραβευμένες ακτές, η χώρα μας καταλαμβάνει την 3η θέση παγκοσμίως ανάμεσα στις 50 χώρες που συμμετέχουν στο θεσμό. Βασική υστέρηση, βέβαια, παραμένει ο μικρός αριθμός των μαρινών στις οποίες απονέμεται η Γαλάζια Σημαία και οι οποίες είναι μόλις εννέα.

Η ανακοίνωση του φετινού καταλόγου έγινε σήμερα στην Παραλία Κατερίνης, από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης που είναι και ο συντονιστής του προγράμματος «Γαλάζιες Σημαίες» στη χώρα μας. Υπενθυμίζεται ότι οι ακτές (και οι μαρίνες) που βραβεύονται δεν είναι μόνο οι πιο καθαρές, αλλά πρέπει να πληρούν και μια σειρά από άλλα κριτήρια που αφορούν στην οργάνωσή της, την ασφάλεια των επισκεπτών, την προστασία της φύσης και την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση. «Πρωταθλήτρια» στις γαλάζιες σημαίες είναι και πάλι το Λασίθι με 44 σημαίες, ακολουθεί η Χαλκιδική (με 39 σημαίες), τα Χανιά (29 σημαίες), η Ρόδος (23 σημαίες) και το Ηράκλειο (17 σημαίες). Αντίθετα τα περισσότερα νησιά των Κυκλάδων έχουν μόλις 1-2 σημαίες ανά νησί στον κατάλογο, δείχνοντας την υστέρηση στο οργανωτικό κομμάτι των ακτών.

triti-pagkosmios-se-galazies-simaies-i-ellada0 Οι Γαλάζιες Σημαίες 2015   triti-pagkosmios-se-galazies-simaies-i-ellada2 Οι μετρήσεις