Iκανοποίηση Χριστοδουλοπούλου για την ευρωπαϊκή μεταναστευτική ατζέντα

Iκανοποίηση Χριστοδουλοπούλου για την ευρωπαϊκή μεταναστευτική ατζέντα

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οπως διαμηνύεται από το υπουργείο Εσωτερικών η Αναπληρώτρια Υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής, Αναστασία Χριστοδουλοπούλου, εκφράζει την ικανοποίησή της για την ενεργοποίηση των μηχανισμών αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτή η αλληλεγγύη αντανακλάται σε συγκεκριμένα μέτρα, τα οποία περιλαμβάνονται στην Ανακοίνωση της Ατζέντας για τη Μετανάστευση που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα από τον Αρμόδιο Επίτροπο, Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Οπως αναφέρεται από κύκλους του υπουργείου Εσωτερικών, θεωρείται επιτυχία ότι  βασικές διεκδικήσεις της κυβέρνησης όπως αυτές διατυπώθηκαν στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής και στο συμβούλιο των Αρμόδιων Υπουργών συμπεριλαμβάνονται στην ατζέντα και κυρίως όσον αφορά στον επιμερισμό της ευθύνης και την ενεργοποίηση συστήματος μετεγκατάστασης προσφύγων, μεταξύ όλων των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στη σωστή κατεύθυνση, αναφέρουν κινείται και η πρόβλεψη ασφαλούς και νόμιμης μετάβασης προσφύγων από τρίτες χώρες σε κράτη μέλη της Ε.Ε. ενώ θετικά, επίσης, αποτιμώνται η ενίσχυση με οικονομικούς πόρους των χωρών που δέχονται αυξημένες ροές προσφύγων και μεταναστών για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών τους, καθώς και η ενίσχυση με μέσα και οικονομικούς πόρους της παρουσίας στη θάλασσα για την αποτροπή απώλειας ανθρώπινων ζωών.

Οι ίδιοι κύκλοι επισημαίνουν οτι «στην Ευρωπαϊκή Ατζέντα για τη μετανάστευση για πρώτη φορά γίνεται απόπειρα συνολικής αντιμετώπισης των προσφυγικών και μεταναστευτικών ζητημάτων και προτάσσεται η ενιαία διαχείρισή τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό είναι μια εξέλιξη που η Ελλάδα χαιρετίζει».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή