ΚΕΔΕ: «Ψέματα Μπαλτά» σχετικά με τη μη πληρωμή σχολικών καθαριστριών

ΚΕΔΕ: «Ψέματα Μπαλτά» σχετικά με τη μη πληρωμή σχολικών καθαριστριών

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με βαρύτατους χαρακτηρισμούς για «ψέματα Μπαλτά» απάντησε το Γραφείο Τύπου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, σε όσα δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή σχετικά με τη μη πληρωμή των σχολικών καθαριστριών. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΚΕΔΕ, οι σχολικές καθαρίστριες έχουν πληρωθεί μέχρι και τον Ιανουάριο 2015, αλλά γι΄αυτό καμία ευθύνη δεν φέρουν οι Δήμοι, όπως ισχυρίστηκε ο κ. Μπαλτάς.

«Ο μισθός των σχολικών καθαριστριών καταβάλλεται από το Υπουργείο Παιδείας, μέσα από το Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας. Σήμερα, 14 Μαΐου 2015, μέσα από το Ε.Ι.Ν. έχουν διατεθεί τα χρήματα με τα οποία έχει πληρωθεί και η μισθοδοσία του μηνός Ιανουαρίου 2015. Καμία καταβολή χρηματοδότησης δεν έχει υπάρξει για το επόμενο χρονικό διάστημα μέχρι σήμερα», σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΚΕΔΕ. Και διευκρινίζει: «Τα χρήματα που αφορούν τη μισθοδοσία των σχολικών καθαριστριών, δεν ''περνούν'' από το ταμείο του κάθε Δήμου, αλλά πιστώνονται απευθείας σε ειδικό λογαριασμό που διαθέτει κάθε Σχολική Επιτροπή για το σκοπό αυτό.

Πρόκειται δηλαδή για εξειδικευμένη πίστωση που δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κανέναν άλλο σκοπό, παρά μόνον για την πληρωμή των σχολικών καθαριστριών. Με βάση τα παραπάνω, τα όσα δήλωσε σήμερα το πρωί ο κ. Μπαλτάς, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι τα χρήματα για την πληρωμή των σχολικών καθαριστριών έχουν καταβληθεί από το Υπουργείο Παιδείας και για το γεγονός ότι παραμένουν απλήρωτες, ευθύνονται οι Δήμοι που τα χρησιμοποιούν για άλλους σκοπούς, είναι παντελώς αναληθή».

Στην οξύτατη ανακοίνωσή τους οι Δήμαρχοι τονίζουν πως «είτε ο κ. Μπαλτάς δεν είναι σωστά ενημερωμένος από τους συνεργάτες του, είτε εσκεμμένα παραποιεί την αλήθεια και προσπαθεί να μεταθέσει τις δικές του ευθύνες στους Δήμους. Στα ψέματα Μπαλτά, η Αυτοδιοίκηση απαντά με αλήθειες και με το ξεκάθαρο μήνυμα όχι άλλο ''μπαλτά'' στους Δήμους, από την Κεντρική Εξουσία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή