Κατάληψη στα γραφεία της ΥΠΑ για τα προβλήματα στις αερομεταφορές

Κατάληψη στα γραφεία της ΥΠΑ για τα προβλήματα στις αερομεταφορές

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε συμβολική κατάληψη της κεντρικής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) προχώρησε το πρωί της Πέμπτης, για περίπου τρεις ώρες, η ΟΣΥΠΑ (Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής), σε μία ύστατη προσπάθεια ευαισθητοποίησης των αρμόδιων υπουργείων για τη λύση προβλημάτων στις αερομεταφορές.

Συγκεκριμένα, η ΟΣΥΠΑ, η οποία ζητά άμεση συνάντηση με τους αρμόδιους υπουργούς, σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για οικονομική ασφυξία της ΥΠΑ και ζητά «να δοθούν άμεσα τα χρήματα από τα ετησίως σημαντικά έσοδα της για την συντήρηση και τον εκσυγχρονισμό των αεροδρομίων και της αεροναυτιλίας και όχι να χάνονται στη μαύρη τρύπα του προϋπολογισμού και στις μέρες μας στην εξυπηρέτηση του επονείδιστου και στημένου χρέους».

Επίσης, ζητούν να δοθούν τα χρωστούμενα στη φύλαξη, καθαριότητα και τους προμηθευτές, οφειλές που αν δεν καταβληθούν αποτελούν τροχοπέδη στην λειτουργία των αεροδρομίων (προμήθεια καυσίμων, ανταλλακτικών κλπ), καθώς και τα οφειλόμενα στους εργαζόμενους της ΥΠΑ.

Ο πρόεδρος της ΟΣΥΠΑ, Βασίλης Αλεβιζόπουλος, απείλησε λέγοντας ότι εάν δεν εισακουστούν οι απαιτήσεις τους, πιθανόν να προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις. «Η διαχρονική πορεία μας έχει αποδείξει ότι όχι μόνο δεν θέλουμε να δημιουργούμε πρόβλημα στο μοναδικό αιμοδότη της εθνικής οικονομίας, τον τουρισμό, αλλά κάνουμε υπεράνθρωπες προσπάθειες για την καλύτερη εξυπηρέτησή του, παρά τα προαναφερόμενα προβλήματα» κατέληξε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή