«Βαρύ» περιστατικό ο νοσηλευόμενος που δολοφόνησε άλλον ασθενή

«Βαρύ» περιστατικό ο νοσηλευόμενος που δολοφόνησε άλλον ασθενή

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα «ιδιαιτέρως βαρύ περιστατικό» χαρακτηρίζουν οι εργαζόμενοι τον 42χρονο νοσηλευόμενο στο 3ο Τμήμα Οξέων Περιστατικών του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής, ο οποίος τα ξημερώματα της Κυριακής, ενώ ήταν καθηλωμένος, κατάφερε να λυθεί και δολοφόνησε 63χρονο ασθενή που κοιμόταν στη διπλανή κλίνη. Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος ασθενής αποδεσμευόταν από τη μηχανική καθήλωση, ενώ συχνά προβλημάτιζε το προσωπικό του νοσοκομείου με τη συμπεριφορά του.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των εργαζομένων, οι γιατροί και το προσωπικό της κλινικής είχαν επανειλημμένως ζητήσει με έγγραφα, από τη διοίκηση του νοσοκομείου και την Εισαγγελία, τη μεταφορά του συγκεκριμένου ασθενούς σε ασφαλή χώρο. Ο διοικητής του ΨΝΑ Παύλος Θεοδωράκης, μιλώντας στην «Κ», ανέφερε ότι γι’ αυτού του είδους τους ασθενείς οι κατάλληλες δομές είναι τα Τμήματα Οξέων Περιστατικών, όπου και νοσηλευόταν ο 42χρονος, και προσθέτει ότι τον Απρίλιο είχε λάβει έγγραφο εξάμηνης παράτασης της εισαγγελικής εντολής (νοσηλευόταν από τον Νοέμβριο του 2013) για νοσηλεία στο συγκεκριμένο τμήμα.

Επισημαίνει μάλιστα ότι από τον Μάρτιο έχει παραγγείλει εξωτερική εμπειρογνωμοσύνη για το αν ο ασθενής χρειαζόταν ειδική διαχείριση.

Αργά χθες το βράδυ αναμενόταν να παραδοθεί στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό το πόρισμα της Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης την οποία παρήγγειλε η διοίκηση του νοσοκομείου προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το περιστατικό. Ο Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων ΨΝΑ, σε ανακοίνωσή του, αφού εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του θανόντος, «καλεί τους αρμόδιους φορείς να σκύψουν πάνω στα προβλήματα της υποστελέχωσης του νοσοκομείου, για να μη συμβούν στο μέλλον παρόμοια περιστατικά». Οπως ανέφερε στην «Κ» ο ψυχίατρος, μέλος του Σωματείου Εργαζομένων ΨΝΑ, Δημήτρης Μαγριπλής, το νοσοκομείο χρειάζεται άμεσα νοσηλευτικό προσωπικό, οδηγούς κυρίως για τις διακομιδές ασθενών μεταξύ των κτιρίων του ΨΝΑ και τεχνικό προσωπικό. «Εχουμε έναν ηλεκτρολόγο για 40.000 τετραγωνικά μέτρα», σημειώνει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή