Αλεξανδρούπολη: Στην κυκλοφορία η σιδηροδρομική γραμμή που συνδέει λιμάνι και δίκτυο του ΟΣΕ

Αλεξανδρούπολη: Στην κυκλοφορία η σιδηροδρομική γραμμή που συνδέει λιμάνι και δίκτυο του ΟΣΕ

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παραδίδεται την Τετάρτη στην κυκλοφορία η νέα σιδηροδρομική γραμμή που συνδέει το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης με το υπόλοιπο δίκτυο του ΟΣΕ. Το έργο «Σιδηροδρομική σύνδεση του νέου προβλήτα εμπορευματοκιβωτίων Λιμένα Αλεξανδρούπολης» (Α.Σ.740/13), που αφορούσε στην εκτέλεση των απαιτούμενων εργασιών για την κατασκευή της υποδομής – επιδομής της σιδηροδρομικής γραμμής του τερματικού Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων και τη σύνδεσή της με το σύμπλεγμα των γραμμών του Σιδηροδρομικού Σταθμού Αλεξανδρούπολης, ολοκληρώθηκε στις 28 Φεβρουαρίου. Από τα τέλη Φεβρουαρίου μέχρι τώρα πραγματοποιούνταν οι απαιτούμενες δοκιμές στη σιδηροδρομική γραμμή.

Το έργο αποτελείται συνολικά από 1.770 μ. εγκιβωτισμένης γραμμής με 6 ειδικές αλλαγές και 500 μ. σκυρογραμμής με 6 αλλαγές τροχιάς.

Με τη λειτουργία του έργου το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης εντάσσεται στο ευρύτερο σιδηροδρομικό δίκτυο παρέχοντας τη δυνατότητα να αναπτυχθούν οι εγχώριες και διεθνείς σιδηροδρομικές μεταφορές.

Το συνολικό κόστος του έργου ανήλθε σε 3,1 εκατ. ευρώ, και θεωρείται τεράστιας εθνικής σημασίας, καθώς συνδέει το λιμάνι απευθείας με τα Βαλκάνια και τις Παρευξείνιες χώρες ελαχιστοποιώντας το κόστος μεταφοράς εμπορευμάτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή