Καταζητείται ράπερ για απαγωγή διακινητή κάνναβης

Καταζητείται ράπερ για απαγωγή διακινητή κάνναβης

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένας ράπερ, γνωστός με το ψευδώνυμο «Μάκο» φέρεται να έχει διαδραματίσει κομβικό ρόλο στην υπόθεση αρπαγής ενός άνδρα 23 ετών από το λόφο του Στρέφη στα Εξάρχεια, ξημερώματα της 14ης Μαΐου.

Πρόκειται, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, για Ελληνο-σενεγαλέζο που διαφεύγει τη σύλληψη και αναζητείται από αστυνομικούς του τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών που χειρίστηκαν το συμβάν (με τη συνδρομή  διαπραγματευτών της ΕΛ.ΑΣ.).

Διαπιστώθηκε ότι η αρπαγή συνδέεται με απόπειρα αγοραπωλησίας ναρκωτικών στο λόφο του Στρέφη, τις πρώτες πρωινές ώρες της 14 Μαΐου. Σύμφωνα με την Ασφάλεια, ο Βασίλης Κ., 23 ετών, ανέλαβε με την παρότρυνση φίλου του να μεσολαβήσει για την πώληση κάνναβης από τον Σενεγαλέζο «Μάκο» σε συμμορία ρομά από το Ζεφύρι αντί 10.000 ευρώ.

Το ραντεβού δόθηκε στο λόφο του Στρέφη ωστόσο, τη στιγμή της δοσοληψίας τρία άτομα που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με full face πυροβόλησαν στον αέρα για εκφοβισμό, άρπαξαν τις 10.000 ευρώ και έγιναν «καπνός». Θεωρώντας ότι τους εξαπάτησε στήνοντάς τους παγίδα, οι Ρομά απήγαγαν τον Βασίλη Κ. και τον μετέφεραν σε σπίτι στο Ζεφύρι ζητώντας λύτρα 10.000 ευρώ για να τον απελευθερώσουν.

Ακολούθησαν τηλεφωνικές συνομιλίες των απαγωγέων με φιλικά και συγγενικά πρόσωπα του Βασίλη Κ. και το βράδυ της 14ης Μαΐου αποφασίστηκε να γίνει συνάντηση στο parking του σούπερ μάρκετ Carrefour στο Ίλιον για την απελευθέρωσή του και την καταβολή των λύτρων. Τον νεαρό «μεσάζοντα» συνόδευσε στο σημείο του ραντεβού ο ένας από τους απαγωγείς, ενώ με βάση την αρχική συνεννόηση, στο parking του Carrefour επρόκειτο να περιμένει μόνος του, ο πατέρας του απαχθέντα. Πράγματι, ο Βασίλης Κ. απελευθερώθηκε στο προκαθορισμένο σημείο του ραντεβού ωστόσο, αντί να παραδώσει τα λύτρα στους απαγωγείς επιβιβάστηκε στο Ι.Χ. του πατέρα του και κατάφεραν να διαφύγουν.

Συνελήφθη λίγο αργότερα στο Δαφνί κατηγορούμενος, όπως ήταν πλέον αναμενόμενο, για τη συμμετοχή του στην υπόθεση διακίνησης των ναρκωτικών.  Οι νεαροί Ρομά και απαγωγείς του Βασίλη Κ. συνελήφθησαν το πρωί της 15ης Μαΐου μετά από επιχείρηση της Ο.Π.Κ.Ε. (Ομάδα Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας) στο Ζεφύρι. Αρνήθηκαν την ανάμειξή τους στην υπόθεση απαγωγής και ισχυρίστηκαν ότι έπεσαν θύματα ληστείας κατά τη διάρκεια αγοραπωλησίας κάνναβης. Ο Σενεγαλέζος «Μάκο», που φέρεται να έχει διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στην υπόθεση, διαφεύγει τη σύλληψη και αναζητείται.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή