Αμφίπολη, προηγείται η προστασία

Αμφίπολη, προηγείται η προστασία

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H προστασία του τάφου της Αμφίπολης αποτελεί πρώτη προτεραιότητα του υπ. Πολιτισμού, αναφέρεται σε έγγραφο που διαβίβασε στη Βουλή ο κ. Νίκος Ξυδάκης, στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου. Εν συνεχεία, θα προχωρήσει η προσπάθεια ανάδειξης και προβολής του μνημείου «μέσα σε ένα ευρύτερο πλαίσιο σε συνδυασμό τόσο με τον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο της Αμφίπολης όσο και ευρύτερα με το τοπίο και το φυσικό περιβάλλον στον νομό Σερρών». Σύμφωνα με τον κ. Ξυδάκη, ο προγραμματισμός του έργου είναι αντικείμενο συνεργασίας των συναρμόδιων υπηρεσιών, ενώ συνεχίζονται η αρχαιολογική τεκμηρίωση και η εξαγωγή πληροφοριών από τα υπάρχοντα ευρήματα. Παράλληλα, σε τελική φάση βρίσκεται η διαδικασία προμήθειας του συστήματος, που θα επιτρέπει τη διαρκή ασύρματη καταγραφή των περιβαλλοντικών συνθηκών και ενδεχομένως σεισμικών δονήσεων στο εσωτερικό του μνημείου, με δυνατότητα μετάδοσης των στοιχείων σε πραγματικό χρόνο. Τέλος, δρομολογείται η υλοποίηση ενός πλήρους προγράμματος ερευνητικών ενεργειών για την αναγνώριση των υλικών και των τεχνικών κατασκευής σε συνεργασία με εξειδικευμένα εργαστήρια του υπουργείου.

Νέα πολιτική εισιτηρίων

Ομάδα εργασίας του υπουργείου έχει αναλάβει να επεξεργαστεί τα δεδομένα για την αύξηση της τιμής των εισιτηρίων με βάση τις βέλτιστες πρακτικές, που εφαρμόζονται στο εξωτερικό, αναφέρει ο κ. Ξυδάκης σε δεύτερο έγγραφο, που διαβιβάστηκε στη Βουλή. Η αύξηση δεν αναμένεται να είναι οριζόντια, αλλά θα αφορά συγκεκριμένους χώρους, κυρίως εκείνους όπου έχουν βελτιωθεί οι συνθήκες επισκεψιμότητας, ενώ θα αναπτυχθεί και νέα πολιτική ενιαίων εισιτηρίων. Πάντως, όπως υπογραμμίζει ο υπουργός, κατά τον σχεδιασμό της νέας πολιτιστικής πολιτικής θα διασφαλιστεί η πρόσβαση (δωρεάν ή με προνομιακούς όρους) στις κοινωνικές ομάδες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή