Υπέκυψαν δύο από τους τραυματίες της έκρηξης στα ΕΛΠΕ

Υπέκυψαν δύο από τους τραυματίες της έκρηξης στα ΕΛΠΕ

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο εργαζόμενοι έχασαν τη ζωή τους μετά τον τραυματισμό τους στην έκρηξη που σημειώθηκε στις 8 Μαΐου στο διυλιστήριο Ασπροπύργου των Ελληνικών Πετρελαίων. Σύμφωνα με την ενημέρωση από τα ΕΛΠΕ νεκροί είναι ο Χαράλαμπος Δευτεραίος, εργαζόμενος στην εταιρία και ο Ραμαντάν Ντελιλάϊ, εργαζόμενος σε εργολαβική εταιρεία.

Τα ΕΛΠΕ δηλώνουν ότι θα στηρίξουν τις οικογένειες των θανόντων, διασφαλίζοντας το παρόν και το μέλλον των παιδιών τους. Τονίζεται ακόμη ότι προωθείται άμεσα στις αρμόδιες Υπηρεσίες το Πόρισμα της Επιτροπής Διερεύνησης του συμβάντος ώστε να αποδοθούν ευθύνες, όπου υπάρχουν.

Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο Γενικός Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Απόστολος Αλεξόπουλος, συγκλονισμένοι από την αναγγελία του θανάτου ενός ακόμη εργαζόμενου, του Ντελιλάι Ραμαντάν, εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Νωρίτερα με ανακοίνωσή τους, οι δύο άνδρες απήυθυναν τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια, συγγενείς και φίλους του Μπάμπη Δευτεραίου.

Επίσης, δηλώνουν τη βούληση του υπουργείου και της κυβέρνησης να στηρίξουν την οικογένειά του με όλα τα δυνατά μέσα που διαθέτουν, όπως άλλωστε έχει δηλώσει ότι θα κάνει και η νέα Διοίκηση των ΕΛΠΕ. Η άμεση και σε βάθος διαλεύκανση των αιτιών του τραγικού ατυχήματος στα ΕΛΠΕ και η πλέον παραδειγματική τιμωρία όλων των υπευθύνων, καθίσταται τώρα ακόμη πιο επιτακτική και συνιστά υπέρτατο χρέος απέναντι στα θύματα της τραγωδίας.

ΑΝΕΛ: «Αναγκαία η τήρηση και ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας»

«Οφείλουμε όλοι μας, να πιέζουμε συνεχώς, προκειμένου να τηρούνται και να ενισχύονται τα μέτρα ασφαλείας και προστασίας της υγείας των απανταχού εργαζομένων, ώστε να αποτρέπουμε παρόμοια συμβάντα στο μέλλον» αναφέρει ο τομεάρχης Εργασίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παύλος Χαϊκάλης σε δήλωσή του προτού γίνει γνωστός ο θάνατος και του δεύτερου εργαζομένου με αποτέλεσμα ο Παύλος Χαϊκάλης και οι ΑΝΕΛ να απηύθυνουν στην οικογένεια, στους φίλους και συναδέλφους του Μπάμπη Δευτεραίου τα πιο θερμά τους συλλυπητήρια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή