Αδυναμία χειρισμού ασθενών με επιθετική συμπεριφορά σε ψυχιατρεία

Αδυναμία χειρισμού ασθενών με επιθετική συμπεριφορά σε ψυχιατρεία

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αδυναμία αποτελεσματικού χειρισμού των ασθενών με ιδιαίτερα επιθετική συμπεριφορά, από τις υπάρχουσες υποστελεχωμένες δημόσιες ψυχιατρικές της χώρας μας, παραδέχεται το υπουργείο Υγείας, με αφορμή τον φόνο ασθενούς στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής (ΨΝΑ), από άλλον ασθενή. Το πόρισμα της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών αναφέρει ότι ο θάνατος του 63χρονου ασθενούς προκλήθηκε από χτυπήματα -πιθανότατα- με κουτάλι.

Σύμφωνα με το πόρισμα, ο ασθενής – θύτης έπασχε από βαρύτατη διαταραχή, και δεν ανταποκρινόταν στη θεραπευτική αγωγή, και ενώ νοσηλευόταν καθηλωμένος κατάφερε να λυθεί, χωρίς τη βοήθεια συνεργού. «Υπό τις παρούσες συνθήκες στελέχωσης και λειτουργίας των δημόσιων ψυχιατρικών κλινικών, ιδιαίτερα στα τμήματα οξέων περιστατικών, αναδεικνύεται η αντικειμενική δυσκολία αποτελεσματικού χειρισμού των ασθενών με επιθετική συμπεριφορά που δεν ανταποκρίνονται στη φαρμακευτική αγωγή», ανέφερε το υπουργείο Υγείας.

Δριμύτατη κριτική στη κυβέρνηση για τις επιχειρούμενες αλλαγές στην ανώτατη εκπαίδευση ασκεί το Συμβούλιο Ιδρύματος του ΕΜΠ, κάνοντας λόγο για επιστροφή στο παρελθόν που θα έχει αποτέλεσμα να απομονωθούν τα ελληνικά πανεπιστήμια από το διεθνές περιβάλλον. «Η κυβέρνηση αγνόησε όχι μόνο τις αντίθετες φωνές από τον πνευματικό κόσμο της Ελλάδας και του εξωτερικού, όχι μόνο την πρόσφατη σχετική απόφαση του δευτεροβάθμιου συνδικαλιστικού οργάνου των πανεπιστημιακών, της ΠΟΣΔΕΠ, αλλά και τη σχετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε ότι ο θεσμός των ΣΙ και το σύστημα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας είναι απολύτως συμβατά με το Σύνταγμα» αναφέρει το Συμβούλιο.

Μάλιστα, χαρακτηρίζει δε, ως «αντιμεταρρύθμιση» την επιχειρούμενη νομοθετική αλλαγή, η οποία έχει ως βασικούς άξονες την κατάργηση του συστήματος ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για την ανάδειξη των οργάνων διοίκησης, την επαναφορά της συμμετοχής των φοιτητών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή