Ανανεώθηκε η θητεία των οικονομικών εισαγγελέων

Ανανεώθηκε η θητεία των οικονομικών εισαγγελέων

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με απόφαση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου ανανεώθηκε και η θητεία των οικονομικών εισαγγελέων, Παναγιώτη Αθανασίου και Γαληνού Μπρη.

Οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς θα παραμείνουν για άλλα δύο χρόνια στη θέση τους, καθώς ως σήμερα μεθοδικά και αθόρυβα προσπαθούν να φέρουν σε πέρας το τεράστιο έργο πάταξης της διαφθοράς και της οικονομικής εγκληματικότητας.

Με επιστολή τους προς τους αρμόδιους υπουργούς οι οικονομικοί εισαγγελείς ζήτησαν, και πάλι, εξειδικευμένο προσωπικό για να στελεχωθεί η υπηρεσία τους προκειμένου να προχωρήσουν αποφασιστικά τους ελέγχους στη λίστα Λαγκάρντ και σε άλλες λίστες.

Το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου είχε ανανεώσει και τη θητεία της επικεφαλής των εισαγγελέων διαφθοράς, κ. Ελένης Ράικου, η οποία έχει ταυτιστεί τα τελευταία χρόνια με τις συντονισμένες προσπάθειες της Δικαιοσύνης για την αποκάλυψη φαινομένων διαφθοράς στο Δημόσιο και την πάταξη της έκνομης δράσης κρατικών λειτουργών.

Οι ανανεώσεις των θητειών για τους εισαγγελείς που κατέχουν νευραλγικά πόστα από τον Αρειο Πάγο έγιναν και στη λογική ότι πρέπει να στηριχθεί η δεδηλωμένη προσπάθεια της κυβέρνησης για την πάταξη φαινομένων διαφθοράς από τους έμπειρους εισαγγελείς, των οποίων το έργο, έτσι κι αλλιώς εκτιμήθηκε ως θετικό.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή