Υπέρ Δήμου Ερμούπολης ο Αρειος Πάγος επί της διαμάχης για ακίνητο

Υπέρ Δήμου Ερμούπολης ο Αρειος Πάγος επί της διαμάχης για ακίνητο

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπερ του Δημοσίου και συγκεκριμένα του Δήμου Ερμούπολης Σύρου τάχθηκε στην εισήγησή του στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου ο αντεισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου Αθανάσιος Κατσιρώδης κατά την διάρκεια συζήτησης για διώροφο ακίνητο 550 τετραγωνικών μέτρων στην θέση Μεταμόρφωση της Ερμούπολης, το οποίο διεκδικεί και η Μητρόπολη Συρου.

Το ακίνητο χρησιμοποιείται ως κατοικία του εκάστοτε Μητροπολίτη Σύρου, ενώ σ΄ ένα τμήμα της στεγάζεται εκκλησιαστικό μουσείο. Το 1927 ο Δήμος Ερμούπολης το παραχώρησε με σύμβαση χρησιδανείου στην Μητρόπολη Σύρου για κατοικία του τοπικού Μητροπολίτη, ενώ όταν το 2003 ο Δήμος ζήτησε το ακίνητο από την Μητρόπολη ξεκίνησε η δικαστική διαμάχη. Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί το επόμενο διαστημα, ωστόσο ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου τάχθηκε υπέρ του Δήμου υποστηρίζοντας ότι παραβιάζονται οι συνταγματικές αρχές της ισότητας των πολιτών καθώς και της δυνατότητας κάθε πολίτη ή νομικού προσώπου να εκμεταλλεύεται και να διαθέτει όπως αυτό κρίνει την περιουσία του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή