Κοινή ενημέρωση για μεταπτυχιακά

Κοινή ενημέρωση για μεταπτυχιακά

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις δυνάμεις τους ενώνουν τα τρία πανεπιστήμια της Θεσσαλονίκης, με στόχο να ενημερώσουν τους ενδιαφερόμενους για τα μεταπτυχιακά τους προγράμματα. Ουσιαστικά, η Θεσσαλονίκη, λόγω των τριών πανεπιστημίων της που επενδύουν στην εξωστρέφεια, αποτελεί το βασικότερο εκπαιδευτικό κέντρο για τους νέους των βαλκανικών χωρών –και όχι μόνον.

Ειδικότερα, λόγω της αλματώδους αύξησης της ζήτησης τα τελευταία χρόνια, δυναμική είναι η ανάπτυξη των προσφερόμενων μεταπτυχιακών προγραμμάτων από τα τρία πανεπιστήμια της Θεσσαλονίκης, το ΑΠΘ (διαθέτει 86 μεταπτυχιακά), το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (24 μεταπτυχιακά) και το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος (19 μεταπτυχιακά). Ετσι, οι διοικήσεις των τριών ΑΕΙ θα διοργανώσουν από κοινού εκδήλωση παρουσίασης των προγραμμάτων αυτών στο Αμφιθέατρο 2 του Κέντρου Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων του ΑΠΘ, επί της οδού 3ης Σεπτεμβρίου. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει από τις 10.30 το πρωί με είσοδο ελεύθερη και θα περιλαμβάνει ενημέρωση για τις υποτροφίες που χορηγούν διάφοροι φορείς για μεταπτυχιακές σπουδές, πληροφορίες για τα μεταπτυχιακά και συμβουλευτικές εισηγήσεις για τη διαδικασία επιλογής μεταπτυχιακού προγράμματος, τη χρήση μηχανών αναζήτησης, τη συμπλήρωση της αίτησης και τη σύνταξη βιογραφικού. Ακόμη, θα πραγματοποιηθεί ομιλία σχετικά με τη συμβολή του μεταπτυχιακού στην εύρεση εργασίας και στην επαγγελματική εξέλιξη.

Την ίδια στιγμή, ξεκίνησαν οι εγγραφές για τα 2 Διεθνή Θερινά Σχολεία (Summer School in Nationalism, Religion and Violence στο www.ihu.edu.gr/nrv15/#programme, και Summer School in Ancient Technology and Crafts στο http://www.ihu.edu.gr/index.php/ihu-summer-school-in-ancient-technology-and-crafts-2015.html) της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Διεθνούς Πανεπιστημίου στη Θεσσαλονίκη, από τις 29 Ιουνίου έως τις 10 Ιουλίου. Κάθε Θερινό Σχολείο, το οποίο διεξάγεται στα αγγλικά, απευθύνεται σε Ελληνες και ξένους προπτυχιακούς φοιτητές, αποφοίτους και μεταπτυχιακούς φοιτητές.

Η επιτυχής παρακολούθησή του μπορεί να προσφέρει 5 ECTS. Θα διδάξουν εξέχοντες ερευνητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή