Εντός Ιουνίου το ν/σ για αξιολόγηση και επιλογή προϊσταμένων στο Δημόσιο

Εντός Ιουνίου το ν/σ για αξιολόγηση και επιλογή προϊσταμένων στο Δημόσιο

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα μέσα Ιουνίου προγραμματίζεται από το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης να δοθεί στη δημοσιότητα το νομοσχέδιο που θα αφορά την αξιολόγηση των υπαλλήλων στο δημόσιο, καθώς και ο νέος τρόπος επιλογής προϊσταμένων.

Ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιώργος Κατρούγκαλος έχει συνεχείς διαβουλεύσεις και συσκέψεις με υπηρεσιακούς παράγοντες για τη σύνταξη του νομοσχεδίου, που θα ανατρέψει τις μνημονιακές δεσμεύσεις, καθώς στόχος της αξιολόγησης θα είναι η βελτίωση της απόδοσης των δημοσίων υπαλλήλων και όχι η τιμωρία τους. Όπως έχει ανακοινώσει και ο ίδιος ο κ. Κατρούγκαλος έχει υπογράψει ήδη δύο μνημόνια συνεργασίας με τη Γαλλία και τη Σουηδία για ανταλλαγή τεχνογνωσίας στο θέμα της αξιολόγησης.

Μάλιστα, ο αναπληρωτής υπουργός έχει διευκρινίσει ότι με νέα μορφή της αξιολόγησης στο δημόσιο, οι καλύτεροι υπάλληλοι θα μπορούν να έχουν ταχύτερη και καλύτερη βαθμολογική εξέλιξη, συμπληρώνοντας ότι όλοι θα έχουν βαθμολογική εξέλιξη, αλλά οι καλύτεροι θα έχουν ταχύτερη εξέλιξη. Επίσης, ο ίδιος έχει επισημάνει ότι κανένας υπάλληλος δεν θα αισθάνεται ότι γίνεται αντικείμενο διωγμού και πως στους υπαλλήλους, με χαμηλή απόδοση, θα παρέχεται η δυνατότητα βοήθειας προκειμένου να βελτιωθούν.

Παράλληλα, το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης προγραμματίζει, για το επόμενο διάστημα, ένα πρόγραμμα κινητικότητας δημοσίων υπαλλήλων, κυρίως για τους τομείς υγείας, παιδείας και πρόνοιας, καθώς έχουν διαπιστωθεί μεγάλες αδυναμίες και ελλείψεις προσωπικού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή