Σε 48ωρη απεργία στις 30 Μαΐου οι εργαζομένοι της ΥΠΑ

Σε 48ωρη απεργία στις 30 Μαΐου οι εργαζομένοι της ΥΠΑ

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε 48ωρη προειδοποιητική απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) την Κυριακή (31/5) και τη Δευτέρα (1/6), χωρίς ωστόσο να αναμένεται να επηρεαστούν σημαντικά οι αεροπορικές μετακινήσεις.

Από την κινητοποίηση της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ) ενδέχεται να προκληθούν μικροκαθυστερήσεις σε ορισμένα από τα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, με δεδομένη την αυξημένη κίνηση που αναμένεται λόγω του 3ημέρου του Αγίου Πνεύματος.

Η ΟΣΥΠΑ καταγγέλλει την «απαξίωση της ΥΠΑ από όλες τις κυβερνήσεις μέχρι σήμερα, σε όλους τους τομείς, αεροναυτιλία και αεροδρόμια».

Και ζητεί άμεσα: 1. Την απαιτούμενη χρηματοδότηση της υπηρεσίας για έργα και συντηρήσεις σε όλο το φάσμα των υποδομών των αεροδρομίων και της αεροναυτιλίας, καθώς και την εκπόνηση ενός υλοποιήσιμου σχεδίου ανάπτυξής τους. 2. Τη στελέχωση της υπηρεσίας, που λειτουργεί με προσωπικό κάτω από τα ελάχιστα απαιτούμενα. 3. Την καταβολή στους εργαζομένους των δεδουλευμένων αμοιβών τους, μέρος των οποίων οφείλεται από την άνοιξη του 2014.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή