Μισό εκατομμύριο πιστοί στο σκήνωμα

Μισό εκατομμύριο πιστοί στο σκήνωμα

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πάνω από 500.000 πιστοί προσκύνησαν το ιερό σκήνωμα της Αγίας Βαρβάρας από τις 10 Μαΐου. Και δεν αποκλείεται ο αριθμός να προσεγγίσει το ένα εκατομμύριο. Οι εικόνες των πιστών που το προσκύνησαν είναι αδιάψευστος μάρτυρας της κοσμοπλημμύρας. Αλλά δεν βοηθούν να εξαχθούν αριθμητικά μεγέθη με κάποια ακρίβεια. Αυτά μπορούν να εξαχθούν επαγωγικά, από τον αριθμό των εικόνων της Αγίας Βαρβάρας που μοιράστηκαν στους πιστούς. Αρχικά είχαν τυπωθεί 400.000 μικρές εικόνες και εξαντλήθηκαν σύντομα, με αποτέλεσμα να αποφασισθεί να τυπωθούν και άλλες 150.000. Εάν υπολογισθεί ότι μέχρι να τυπωθούν οι καινούργιες πέρασαν τρεις ημέρες χωρίς να μοιράζονται εικονίτσες, τότε σίγουρα έως τώρα οι πιστοί που προσκύνησαν το ιερό σκήνωμα ξεπερνούν τις 500.000. «Και θα ξανατυπώσουμε», έλεγε χθες στην «Κ» ο διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, Επίσκοπος Φαναρίου Αγαθάγγελος, καθώς το ιερό σκήνωμα θα παραμείνει στον ναό της ομώνυμης περιοχής της Αττικής έως και τη Δευτέρα 1η Ιουνίου – εορτή του Αγίου Πνεύματος. Το αίτημα για παράταση έγινε από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο και έγινε δεκτό από το Βατικανό και τον Ρωμαιοκαθολικό Πατριάρχη Βενετίας.

Ο αρχικός προγραμματισμός ήταν το ιερό λείψανο να αποχωρήσει από την Ελλάδα αύριο. Βέβαια, ο αυριανός προγραμματισμός δεν αλλάζει. Θα μεταφερθεί στον Πειραιά όπου θα γίνει υποδοχή και δοξολογία από τον μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ, και θα τεθεί σε προσκύνημα μέχρι τις 6.30 μ.μ. στον ναό της Αγίας Τριάδος. Το σκήνωμα συνδέεται με τον Πειραιά αφού βρέθηκε στην περιοχή, ενώ το πρώτο θαύμα η Αγία Βαρβάρα το έκανε στον Πειραιά, σύμφωνα με τον κ. Αγαθάγγελο. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά αιτήματα και από διάφορες περιοχές της χώρας να μεταφερθεί σε αυτές. Για παράδειγμα, το ζήτησαν και οι μεταλλωρύχοι της Κοζάνης, ενώ οι μεταλλωρύχοι της Κασσάνδρας προσέφεραν το δώρο -δύο εξαπτέρυγα- που θα δοθεί στον ναό της Αγίας Βαρβάρας στο νησί Μπουράνο της Βενετίας. Και αυτό διότι η Αγία Βαρβάρα είναι προστάτιδα των εργατών των ορυχείων. «Η θρησκεία είναι το όπιο του λαού» δεν είχε πει ο Μαρξ;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή